SEGRE

Puigdemont: "És una vergonya per a Europa que existeixin 'presos polítics'"

L’expresident agraeix el suport i la solidaritat rebuts en sortir de la presó i exigeix la llibertat de tots els seus companys presos

Puigdemont surt de la presó.

Puigdemont surt de la presó.E FE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha exigit avui, en sortir de la presó alemanya de Neumünster, la llibertat de tots els seus companys que segueixen a la presó i va considerar que és "una vergonya per a Europa" que existeixin "presos polítics"

Puigdemont ha abandonat avui poc abans de les 14.00 hores (12.00 GMT) la presó de Neumünster, al nord d’Alemanya, on va ingressar el passat 25 de març després de ser detingut en aplicació de l’euroordre dictada per Espanya.

Davant de desenes de periodistes i reporters gràfics, Puigdemont va sortir del centre penitenciari acompanyat dels seus advocats i va agrair les mostres de suport i solidaritat rebudes en els últims dies.

Poc abans la Fiscalia General de Schleswig-Holstein va informar que Puigdemont havia presentat la fiança de 75.000 euros que li va imposar ahir l’Audiència Territorial d’aquest estat federat per deixar-lo en llibertat.

L’expresident de la Generalitat va comunicar també a la Fiscalia el lloc en el qual residirà a Alemanya mentre el tribunal estudia la seua entrega a Espanya per malversació de fons públics, després de descartar el delicte de rebel·lió.

La Fiscalia, que va avançar que no facilitarà aquesta direcció, va informar a la presó de Neumünster a les 11.14 hores (09.14 GMT) que el polític independentista podia ser posat en llibertat de forma immediata.

Fonts de la Fiscalia van indicar que aquest organisme no tenia marge pari recórrer la decisió de l’Audiència.

A la presó es van atansar també una vintena de simpatitzants i l’empresari català Josep María Matamala, amic personal de l’expresident de la Generalitat i una de les persones que li acompanyava al cotxe amb què en va entrar en territori alemany diumenge 25 de març, quan va ser detingut.

Tornava d’Hèlsinki, on havia fet una conferència a la universitat, i pretenia arribar a Brussel·les, on va fixar la seua residència fugint de la justícia espanyola.

Aquesta tarda, Puigdemont té previst oferir a les 18.00 (16.00 GMT) una roda de premsa a Neumünster, on es dirigeix també una delegació de diputats del seu partit, Junts per Catalunya (JxCat), i d’ERC que ha viatjat a Alemanya.

tracking