SEGRE

EL CONFLICTE CATALáN

Puigdemont demana una mediació internacional i descarta renunciar al seu escó

Exigeix al Govern de Mariano Rajoy respectar drets de Sànchez per poder ser president

Puigdemont demana una mediació internacional i descarta renunciar al seu escó

Puigdemont demana una mediació internacional i descarta renunciar al seu escóEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont ha descartat aquest dissabte renunciar al seu escó de diputat en el Parlamen i planteja la necessitat que s’obrir una mediació internacional per solucionar un conflicte català que, ha recalcat, és polític i no judicial.

Després de la seua sortida divendres de la presó de Neumünster, Puigdemont ha ofert aquest dissabte una roda de premsa a Berlín, on ha confirmat que fixarà la seua residència fins que la justícia alemanya resolgui la petició d’extradició a Espanya.

Remarca que la seua intenció no és interferir en la política alemanya, però sí considera que el conflicte català necessita una mediació internacional, amb ajuda "d’un altre país -diferent d’Espanya- o d’una organització internacional", mentre reitera que "no té per què" renunciar a l’acta de diputat per facilitar una investidura perquè té els seus "drets intactes".

A més, ha fet una crida a l’Estat espanyol a deixar d’"interferir" en el Parlament i respectar els "drets" que, segons el seu parer, té el número dos del seu partit, JxCat, Jordi Sànchez, per ser candidat a la presidència de la Generalitat.

Ha reafirmat així la proposta de candidatura de Sànchez per a la presidència de la Generalitat, malgrat estar empresonat en Soto del Real (Madrid), després que el Comitè de Drets Humans de l’ONU acceptés a tràmit la demanda que va presentar l’exlíder de l’ANC.

"Els convido a canviar d’estratègia i a fer el primer pas perquè aquest conflicte que és polític pugui tenir una resolució política", va manifestar dirigint-se al Govern espanyol.

Després de recordar als seus companys que es troben "injustament" a la presó i en l’exili, va destacar el suport dels diputats de JxCat i ERC que han viatjat a Alemanya per donar-li suport i denunciar la situació d’"ocupació i intervenció inacceptable" que pateixen, segons el seu parer, les institucions catalanes.

Després d’assenyalar que són representants de la majoria parlamentària per decisió dels electors, ha criticat que les "interferències de l’Estat" impedissin la investidura de Jordi Turull i ha demanat que es deixi el Parlament elegir "sense restriccions" un dels seus membres com a president de la Generalitat.

"És el que diu la llei i és a més el que ens han encarregat els ciutadans" ha recalcat.

Ha recordat que va retirar "provisionalment" la seua candidatura a la presidència del Govern per facilitar un govern liderat per Jordi Sànchez i ha reclamat a Madrid "un canvi d’estratègia" per deixar d’entorpir la "responsabilitat" del Parlament i permetre que sigui elegida una persona que "té intactes els seus drets com a diputats i per això pot ser elegit".

Permetre que sigui elegit president, segons el seu parer, seria "un signe de respecte a la democràcia", i un manera d’iniciar "una de nova era de diàleg" per "resoldre políticament un problema que sens dubte és polític".

tracking