SEGRE

TRIBUNALS

Rajoy respecta la justícia alemanya i assegura que no ha parlat amb Merkel

Reitera que és necessari que es formi un Govern que necessita d’un candidat viable i que compleixi la llei

Rajoy respecta la justícia alemanya i assegura que no ha parlat amb Merkel

Rajoy respecta la justícia alemanya i assegura que no ha parlat amb MerkelEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha expressat el seu respecte a totes les decisions judicials, tant espanyoles com alemanyes, i ha assegurat que no ha parlat amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, sobre la situació de Carles Puigdemont.

Rajoy, en declaracions als periodistes durant la seua participació en la segona jornada de la Convenció del PP a Sevilla, ha estat preguntat per la decisió de la justícia alemanya d’alliberar Puigdemont i per les declaracions de la ministra de Justícia d’aquest país, Katarina Barley, en les quals ahir va considerar "absolutament correcta" aquesta mesura.

El cap de l’Executiu ha explicat que el Govern espanyol ha assumit la seua responsabilitat de posar en marxa l’article 155 de la Constitució per restablir la legalitat a Catalunya i, a partir d’ara, és necessari que es formi un Govern que necessita un candidat viable i que compleixi la llei.

"Les altres coses són decisions judicials i sempre he dit i reitero ara que les decisions judicials es compleixen i s’acaten perquè és l’Estat de Dret i l’imperi de la llei", ha afegit. I es compleixen, ha agregat, tant les decisions dels tribunals espanyols com les que adoptin els d’altres països.

Rajoy ha assenyalat que ara hi ha una situació judicial a Alemanya sobre aquella que ha recordat que tant el Tribunal Suprem com la fiscalia espanyola han dit que estan estudiant la possibilitat de recórrer davant del Tribunal Europeu.

tracking