SEGRE

POLÈMICA UNIVERSITAT

El PP cedeix a l’ultimàtum de Cs i recolza la comissió sobre el màster

Cifuentes rep l’ovació dels seus companys de partit i diu sentir-se acompanyada || Pedro Sánchez ataca Rivera al no afegir-se a la moció de censura

Cristina Cifuentes, que va participar ahir en un acte de la convenció del PP a Sevilla.

Cristina Cifuentes, que va participar ahir en un acte de la convenció del PP a Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular va anunciar ahir que donarà el seu suport a la comissió parlamentària que Ciutadans vol impulsar a l’Assemblea de Madrid sobre la polèmica suscitada al voltant de les qualificacions del màster en Dret Autonòmic en el qual la presidenta regional, Cristina Cifuentes, es va matricular el 2011. En un comunicat a través de les xarxes socials, els populars madrilenys van explicar que “com sempre” donaran llum verda a les iniciatives parlamentàries que contribueixen a aclarir la veritat perquè no li tenen “por”. Així mateix, el seu portaveu, Ángel Garrido, va manifestar que la proposta de la formació taronja és “perfectament legítima” i es va mostrar convençut que no perjudicarà Cifuentes. Tot això després que el portaveu de Ciutadans al Parlament regional, Ignacio Aguado, llancés un ultimàtum de 48 hores al Partit Popular per afegir-se a la iniciativa. Altrament, Aguado havia avançat que el seu partit exigiria la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Per la seua part, Cifuentes va assegurar, en el marc de la convenció nacional que celebren els populars a Sevilla, que “per descomptat” se sent acompanyada pels seus companys. “Si no, no seria aquí”, va subratllar. De fet, el president del Govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, va indicar ahir que la dirigent madrilenya “ja ha donat les seues explicacions en nombroses ocasions” i que la justícia ja decidirà “el que estimi oportú i convenient”.

A més, Rajoy va fer públic el suport exprés dels populars a la seua companya de files. També va rebre una ovació de tots els presents durant la seua participació en un acte de la convenció.

D’altra banda, el secretari general del PSOE, Pedro

Sánchez

, va retreure al president de Ciutadans, Albert Rivera, que “s’estigui doctorant en cinisme” al no recolzar la moció de censura que el seu partit ha presentat a l’Assemblea regional, mentre “presumeix” de combatre la corrupció dels populars. Igualment, el dirigent de Podem, Íñigo Errejón, va demanar a Rivera que no sigui “còmplice de la burla” de Cristina Cifuentes i que ajudi a fer-la fora de la presidència de la Comunitat de Madrid.

Una altra professora del màster admet la seua firma falsificadaLa professora Clara Souto, que figura com a vocal a l’acta de la defensa del treball final de màster de Cifuentes, ha reconegut que la seua firma no és la que apareix a l’esmentat document. Amb aquest desmentiment, ja són dos les docents que han afirmat que la seua rúbrica va ser falsificada. La presidenta del tribunal d’avaluació, Alicia López de los Mozos, ja va denunciar davant de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) aquest extrem. Per la seua part, el rector de la URJC, Javier Ramos, ha enviat una carta a tots els alumnes per tranquil·litzar-los. Ramos ha remarcat que “superarem tots els obstacles”.

tracking