SEGRE

POLÍTICA

L’ANC demana d’investir a Puigdemont perquè "internacionalitza" el "procés"

Com també defensa la CUP

L'ANC demana d'investir a Puigdemont perquè

L'ANC demana d'investir a Puigdemont perquè "internacionalitza" el "procés"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ANC entén la proposta de Jordi Sànchez com a candidat a president com una estratègia per "denunciar la vulneració de drets fonamentals", però ha demanat d’investir a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont perquè està "reforçat" i és qui "internacionalitza" el procés sobiranista.

En un comunicat, l’entitat independentista que va presidir Jordi Sànchez abans de ser diputat de JxCat s’ha posicionat a favor d’investir a Puigdemont després de la seua posada en llibertat a Alemanya, com també defensa la CUP.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat, en una entrevista en 'Va nàixer Digital’, la presidenta de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, que ha subratllat que la investidura de Puigdemont és "més factible que mai" perquè els seus "drets polítics i civils han sortit reforçats", pel que "s’ha de tornar a plantejar" la seua candidatura.

"Que m’expliquin per què la investidura de Sànchez sí que té sentit i la de Puigdemont no?, perquè no l’entenc", ha insistit.

L’ANC, a través del comunicat, ha indicat que "entén" la proposta d’investidura de Jordi Sánchez -pres en Arbreda del Real (Madrid)- feta pel president del Parlament, Roger Torrent, però sol "dins de l’estratègia de defensa jurídica i de denúncia de la vulneració de drets fonamentals per part de les institucions" de l’Estat.

En aquest sentit, l’organització subscriu l’estratègia de JxCat i ERC de explotar l’admissió a tràmit de la demanda de Sànchez davant del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, el que "obre una via més de denúncia de la vulneració de drets fonamentals" en el cas que el jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena denegui l’excarceració del candidat per acudir al ple d’investidura.

Però a part d’aquesta "estratègia jurídica", l’ANC veu "fonamental" donar una resposta política a l’"embat" de l’Estat, i això passa "necessàriament" per la investidura de Puigdemont, que consideren que està "legitimat de nou per les urnes del 21 de desembre".

Per a l’ANC, aquesta investidura és, a més, "la que internacionalitza millor" la "causa" sobiranista i "reflecteix millor el sentiment majoritari de l’electorat independentista".

tracking