SEGRE

CONFLICTE CATALÀ

JxCat urgeix Torrent a "fixar una data" per a la investidura de Sànchez

Artadi assegura que el "objectiu" del partit continua sent investir Puigdemont i per això segueix endavant la reforma de la llei de la presidència de la Generalitat

JxCat urgeix Torrent a

JxCat urgeix Torrent a "fixar una data" per a la investidura de SànchezEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de JxCat al Parlament, Elsa Artadi, ha apressat aquest dilluns el president del Parlament, Roger Torrent, a "fixar una data" per a la celebració del ple d’investidura de Jordi Sànchez.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Artadi ha considerat "imprescindible" posar data a aquest ple, després que dissabte passat Torrent, després de culminar la seua ronda de consultes amb els líders parlamentaris, oficialitzés que Sànchez torna a ser el candidat a la investidura.

Segons Artadi, "necessitem una data i necessitem que hi hagi ple", per no donar temps al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a què faci córrer els terminis i "suspengui" Sànchez com a diputat.

També ha recordat que Jordi Turull, el tercer candidat que va proposar JxCat després dels noms de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, no va poder sotmetre’s a la segona votació de la seua investidura perquè just el dia abans el jutge "el va posar a la presó", per la qual cosa el seu cas també tindrà "recorregut internacional".

En qualsevol cas, ha aclarit que l’"objectiu" de JxCat continua sent investir a Puigdemont, i per això segueix endavant la reforma de la llei de la presidència de la Generalitat en el Parlament.

tracking