SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Rajoy arenga els seus amb dures crítiques a Cs i obvia el cas Cifuentes

Rivera l’acusa de tapar “amb aplaudiments les vergonyes dels seus” || Sánchez diu que si la madrilenya continua és perquè els dos líders polítics miren cap a un altre costat

Mariano Rajoy posa per a una fotografia al tancament de la convenció dels populars a Sevilla.

Mariano Rajoy posa per a una fotografia al tancament de la convenció dels populars a Sevilla.TWITTER MARIANO RAJOY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, va demanar ahir als dirigents del seu partit que, davant de les eleccions de l’any que ve, surtin “al carrer amb el cap ben alt” per “explicar la veritat” del que han aconseguit aquests anys: treure Espanya de la “fallida” i aturar el “desafiament” independentista a Catalunya. Al seu entendre, cal posar de relleu aquesta tasca davant “inexperts llenguallargs” com Ciutadans (Cs), un partit que va atacar amb duresa sense citar-lo. Així es va pronunciar durant la clausura de la convenció nacional que el PP ha celebrat durant tres dies a Sevilla amb 2.500 càrrecs i militants del partit de tot Espanya, en la qual la protagonista ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, per la polèmica sobre el seu màster a la Universitat Rei Joan Carles (URJC). Tanmateix, Rajoy va obviar qualsevol menció a aquest assumpte durant el seu extens discurs. Tot malgrat la inquietud que hi ha a les files del PP per aquest cas, ja que en privat hi ha càrrecs que qüestionen que Cifuentes pugui repetir com a candidata i fins i tot qüestionen la seua continuïtat al capdavant de l’Executiu regional. També va repartir crítiques contra el PSOE. “Mentre que alguns es desviuen i fins i tot es divideixen comptant quantes nacions hi ha a Espanya, el PP es dedica a millorar la gran nació que tenim”, va proclamar, per subratllar que són el partit que “quadra els comptes” i és “capaç d’arreglar el que els altres espatllen”.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va replicar a Rajoy a través del seu compte de Twitter i el va acusar de “de tapar amb aplaudiments les vergonyes dels seus”. Va assegurar que el PP ha organitzat la convenció per “atacar Ciutadans i tapar amb aplaudiments les vergonyes dels seus. Després s’enfaden perquè cada dia perden més votants...”.

El president del PP insisteix a destacar els assoliments econòmics de la seua etapa de Govern

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va dir que si Cristina Cifuentes acaba la legislatura, serà perquè Mariano Rajoy i Albert Rivera, “hauran mirat cap a un altre costat”. Es va referir així a la polèmica del màster de Cifuentes, en la seua intervenció a la festa del Dia de la Rosa del PSOE d’Alt Aragó, a Ayerbe (Osca), on va insistir que, cada vegada que el PP “fa aigües”, Rivera acudeix “prest” a donar-los suport i a “encobrir els casos de corrupció, com per exemple a Madrid”. Bona part de la seua intervenció es va centrar en les crítiques les quals va qualificar de tàndem perfecte de Rajoy i Rivera, en un discurs que, com el del líder del PP, va tenir un clar caire preelectoral.

Mariano Rajoy posa per a una fotografia al tancament de la convenció dels populars a Sevilla.

Mariano Rajoy posa per a una fotografia al tancament de la convenció dels populars a Sevilla.TWITTER MARIANO RAJOY

tracking