SEGRE

PANORAMA

Resistència en suport a Lula a les portes de la presó

“Vaig cometre un crim”, que va ser “portar els pobres a la universitat”, denuncia || Fre a les expectatives electorals de l’exmandatari

Policies militars, custodiant ahir l’entorn de la presó en la qual hi ha reclòs Lula.

Policies militars, custodiant ahir l’entorn de la presó en la qual hi ha reclòs Lula.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva, després de dos dies de resistència al sindicat del qual va sorgir a la política, es va entregar dissabte a la nit per començar a complir els dotze anys de presó que li va imposar la Justícia per corrupció i ja ha passat dos nits en una cel·la especial a la ciutat de Curitiba. “Vaig cometre un crim”, que va ser “portar els pobres a la universitat, permetre que comprin cotxes, que tinguin menjar” i “si és així, seré un criminal la resta de la meua vida”, va dir Lula en un discurs carregat d’emoció que va ser un comiat dels milers de simpatitzants que, des de dijous, van envoltar el sindicat en què s’havia atrinxerat.

Menys de dos-cents metres separen la cel·la on està reclòs Luiz Inácio Lula da Silva del campament que van aixecar ahir els seus simpatitzants amb la intenció que romangui dempeus fins que vegin en llibertat l’exmandatari brasiler. “Lula lliure”, així va batejar la militància reunida en un encreuament del barri de Santa Cândida, a la zona nord de la ciutat de Curitiba (sud), la improvisada caserna que va començar a prendre forma ahir al matí amb la distribució de tasques i la instal·lació de les primers carpes.

Mandataris com els de Cuba o Bolívia van denunciar ahir el que consideren empresonament injust de Lula per frenar la seua victòria en les pròximes eleccions al Brasil, que donaven per segura.

tracking