SEGRE

VÍDEO. Els Mossos desallotgen manifestants que eludeixen el cordó policial en l'acte del rei a Barcelona

Els Mossos dEls Mossos desallotgen manifestants que superen el cordó policial en l'acte del Rei a Barcelonaesallotgen manifestants que superen el cordó policial en l'acte del Rei a Barcelona

VÍDEO. Els Mossos desallotgen manifestants que superen el cordó policial en l'acte del Rei a Barcelona@Esmuc_Sepc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos han desallotjat, sense carregar, desenes de persones que s’han concentrat davant les portes de l’Auditori de Barcelona, on el Rei presideix avui l’entrega de despatxos als jutges, després d'eludir el cordó de seguretat en portar hores ocults al Museu de la Música, situat en el mateix espai.

Segons ha pogut comprovar Efe, entre 40 i 50 persones han sortit cap a les 11.00 hores del Museu de la Música, situat just davant de l’Auditori, i s’han concentrat corejant "Els Segadors" i crits contra la presència del Rei a Barcelona, a més de consignes com "No passaran".

Efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat davant els concentrats i han començat a retirar-los un a un, agafant-los pels braços, mentre els activistes mantenien una actitud de resistència passiva.

Paral·lelament, unes 200 persones s’han concentrat en el pont de la Marina de Barcelona, a escassos metres de l’Auditori, en una protesta convocada pels autodenominats Comitès de Defensa de la República per expressar el seu rebuig de la presència del Rei.

La policia catalana ha blindat a primera hora del matí els voltants de l’Auditori, on han instal·lat tanques i furgons antiavalots per impedir que els manifestants puguin atansar-se al rei.

Entre els assistents a l’acte que presideix el Rei figura el president del Tribunal Suprem (TS), Carlos Lesmes, i el fiscal general de l’Estat, Julián Sánchez Melgar, entre altres membres de la cúpula judicial, així com el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

En l’acte intervé la directora de l’Escola Judicial, Gema Espinosa, l’espòs de la qual, el jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena, assisteix a la cerimònia entre el públic.

tracking