SEGRE

CONFLICTE CATALà

Zoido: "Hi va haver més de 300 actes violents a Catalunya i es van utilitzar diners públics"

El ministre posa l’exemple dels successos a la seu de la Consellería d’Economia de la Generalitat a Barcelona i els "escratxes" a policies en hotels

Zoido: Hi va haver més de 300 actes violents a Catalunya i es van utilitzar diners públics

Zoido: Hi va haver més de 300 actes violents a Catalunya i es van utilitzar diners públics"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha dit aquest dimarts que informes de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han acreditat més de 300 actes violents durant el procés independentista a Catalunya i ha afegit que en les mobilitzacions es van utilitzar diners públics.

Zoido ha realitzat aquestes manifestacions a Telecinco en ser preguntat per la decisió d’un tribunal alemany de no entregar a Espanya l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont per delicte de rebel·lió i de demanar més informació per veure si és procedent fer-ho pel de malversació.

"M’agradaria que m’expliquessin els jutges alemanys el que entenen per violència", ha comentat el titular d’Interior, després de començar aclarint que respecta les decisions judicials tant dels magistrats d’Espanya com d’Alemanya i mostrar el seu convenciment que "al final resplendirà la veritat".

I ha postil·lat: "Els diria als jutges alemanys que hi ha hagut més de 300 actes que van suposar exercici de la violència contra agents de la seguretat, autoritats judicials i edificis d’institucions que van alterar la normal convivència".

Ha posat l’exemple dels successos a la seu de la consellería d’Economia de la Generalitat a Barcelona per impedir que detinguts assistissin als registres i en els que van destrossar cotxes de les forces de seguretat i l’episodi en el qual la lletrada de l’administració de justícia va haver de ser evacuada per un terrat.

Ha recordat també els "escratxes" que van patir guàrdies civils i policies nacionals per intentar que no sortissin dels hotels, així com els artefactes explosius llançats contra casernes i el setge a seus policials i judicials.

Per tot això ha insistit a mostrar el seu convenciment que "al final l’euroordre serà satisfactòria per a Espanya".

També ha estat preguntat pel Ple convocat al Parlament de Catalunya per a divendres vinent per a la investidura de Jordi Sánchez (JxCat), un dels investigats que es troben presos.

Zoido estima que s’ha de presentar per a la investidura "a una persona que no tingui causes judicials pendents per a així recuperar la normalitat" i ha qualificat de "provocació" que els independentistes tornin a proposar Jordi Sánchez quan ja se li va denegar l’autorització per assistir a un Ple anterior.

Ha assegurat que el president del Govern, Mariano Rajoy, "està desitjant una via de diàleg però sempre dins de la llei".

tracking