SEGRE

PARLAMENT INVESTIGACIÓ

Aguirre nega que el PP madrileny es financés de manera irregular

Encara que admet haver comès un “error” al no vigilar els comptes || González assegura que “mai” ha rebut comissions ni ha demanat inflar contractes

L’expresidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, ahir.

L’expresidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre va manifestar ahir, a la comissió parlamentària del Congrés que investiga el suposat finançament irregular del Partit Popular, que fins on ella sap “no hi ha hagut cap finançament il·legal del PP de Madrid”. No obstant, va reconèixer haver comès un “error” al no haver vigilat els comptes de la formació perquè, com a líder regional entre els anys 2004 i 2016, “era responsable de tot el que passava al partit, incloses les finances”. Així mateix, va indicar que quan va arribar a la presidència del PP madrileny, el sistema de finançament “ja hi era”. “Jo no vaig muntar cap sistema de finançament”, va subratllar.

D’altra banda, va explicar que “quan vaig arribar a la Comunitat de Madrid no em podia imaginar que ningú que fos al meu partit pogués fer res, no ja delictiu, sinó incorrecte”. Per això, va dimitir a l’haver-hi “indicis molt importants” contra alguns dels membres de l’equip, com l’exconseller Alberto López Viejo. Al ser preguntada sobre la responsabilitat del president del Govern, Mariano Rajoy, en un eventual finançament irregular dels populars, va dir que no és ningú per “donar consells” i que “cadascú té la responsabilitat que vol tenir”. Per la seua banda, l’expresident madrileny Ignacio González va defensar que “mai” ha demanat comissions ni que s’“inflessin contractes”. A més, va remarcar que ningú ha pogut acreditar que tingués “comptes a l’estranger” o algun “patrimoni ocult”. González, que va explicar que l’extresorer dels populars Álvaro Lapuerta tenia “especial interès a conèixer els assumptes que eren propis de la gestió ordinària de la Comunitat de Madrid pel que fa a contractació i desenvolupaments urbanístics”, va asseverar que “mai es va fer cap adjudicació basada en cap intervenció o pressió de la direcció del partit”. També va negar haver utilitzat el Canal de Isabel II per pagar a Alejandro de Pedro les campanyes d’imatge.

Rufián, a punt de ser expulsat per “muntar un ciri” a la comissió El diputat d’ERC Gabriel Rufián va estar a punt de ser expulsat de la sessió d’ahir de la comissió que investiga el presumpte finançament irregular del PP per haver “muntat un ciri”, en paraules del president d’aquesta, el diputat canari Pedro Quevedo. Rufián havia titllat de “palmeros d’Aguirre” els presents a la sala a l’haver-se rigut de la resposta d’Aguirre a una pregunta del republicà. “A la gent no li digui palmera perquè ningú ha picat de mans res”, va dir Quevedo, a la qual cosa Rufián va contestar: “S’han burlat de mi”. No obstant, el moment més tens es va viure quan Aguirre va convidar Rufián que li preguntés pels membres dels CDR arrestats ahir per la Guàrdia Civil, a la qual cosa aquest va respondre enquadrant la popular en els “comitès de defensa de l’Ibex-35”.

tracking