SEGRE

POLíTICA

Girauta (Cs):"¿Seria molt demanar que es pogués estudiar en espanyol a Espanya?"

Girauta (Cs):

Girauta (Cs):"¿Seria molt demanar que es pogués estudiar en espanyol a Espanya?"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Digui’m excèntric, però seria molt demanar que es pogués estudiar en espanyol a Espanya?". D’aquesta forma s’ha adreçat el diputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta al ministre d’educació, Íñigo Méndez de Vigo, en la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés.

"No li dic excèntric, l’anomeno demagog perquè a Espanya s’estudia en espanyol", li ha respost Méndez de Vigo al diputat, que havia interpel·lat el ministre, a qui en diverses ocasions s’ha referit com a "conseller d’Educació", sobre com pensa el govern garantir l’educació trilingüe en el curs 2018-2019.

La pregunta de Ciutadans es produeix després que el passat 4 d’abril el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) fes pública el full d’inscripció per accedir a l’educació obligatòria a Catalunya per al pròxim curs, que no incloïa cap casella perquè les famílies puguin decidir si volen l’escolarització dels seus fills en català o en castellà.

Això malgrat que el Govern havia anunciat que estava estudiant la possibilitat d’incloure aquesta casella, raó per la qual Girauta li ha demanat el ministre "responsabilitats".

"Els que tenim responsabilitats de govern ens responsabilitzem, els que no tenen cap responsabilitat de govern en cap costat envien 'tuits’i fan discursos demagògics", li ha respost Méndez de Vigo, que ha retret C’s que tingui 36 diputats al Parlament de Catalunya i "no hagin fet res" sobre això.

El ministre ha recordat al diputat que a Espanya no hi ha un model educatiu trilingüe, sinó de cooficialitat, amb la possibilitat d’una tercera llengua, i li ha recalcat que "amb l’article 155 no es pot modificar una llei del Parlament català".

"Assabenti’s d’una santa vegada, aquesta és la realitat", li ha etzibat al diputat Méndez de Vigo, qui ha reiterat que és un tema que s’ha de portar al Pacte educatiu i ha tornat a demanar el PSOE que se sumi de nou a aquest.

tracking