SEGRE

ESNOTICIA

Sànchez demana al jutge Llarena poder assistir al ple per ser investit

La Mesa del Parlament ajorna el debat sobre la delegació del vot fins divendres || L’oposició carrega contra una possible modificació de la llei de presidència

Jordi Sànchez demana al jutge Llarena que li permeti sotmetre's a la investidura

Jordi Sànchez demana al jutge Llarena que li permeti sotmetre's a la investiduraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El número dos de JxCat, Jordi Sànchez, va demanar ahir al jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena poder sortir de la presó per assistir al ple de divendres que ve al Parlament i sotmetre’s a la sessió d’investidura, o participar en la sessió mitjançant videoconferència. L’advocat de Sànchez, Jordi Pina, va al·legar, en un escrit al Tribunal Suprem, la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, en la qual s’insta l’Estat a “garantir cautelarment” els drets civils i polítics de l’exlíder de l’ANC.

En aquest sentit, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va dir que el jutge Llarena “té una oportunitat d’or per rectificar i no vulnerar els drets polítics” de Sànchez. Per la seua part, el portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, va recriminar a Torrent que digui al magistrat “el que han de fer”.

En el cas que Pablo Llarena acceptés la petició de Sànchez, el candidat de JxCat encara no té garantida l’elecció. Al comptar només amb els vots favorables del seu partit i d’Esquerra, únicament podria ser investit en segona volta, sempre que es garanteixi la delegació de vot de Carles Puigdemont i Toni Comín. En aquest context, la CUP va insistir en l’abstenció, que va escenificar ahir amb un viatge a Berlín per transmetre-li a Puigdemont el seu suport en una hipotètica investidura.

La Mesa del Parlament, amb majoria de JxCat i els republicans, va descartar ahir debatre sobre la delegació del vot de Puigdemont, ajornant el tema per a divendres abans del ple. Per la seua part, Comín encara no ha demanat formalment poder votar en la sessió plenària. Torrent va opinar que “és lògic” acceptar la delegació de vot dels dos, ja que els seus moviments estan restringits per decisions judicials.

Torrent va recordar que Puigdemont continua sent diputat i, per tant, és susceptible de ser investit. Aquestes declaracions van coincidir amb el vistiplau per part de la Mesa a acceptar les esmenes a la llei de presidència, amb les quals el líder de JxCat podria ser investit. Al seu torn, el grup socialista al Parlament va anunciar que portarà les esmenes al Consell de Garanties. El grup popular i Cs van demanar que el procés sigui “personal” i “indelegable”.

tracking