SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Cifuentes, en mans de Rajoy

La presidenta madrilenya no dimitirà ‘motu proprio’ perquè considera que no hi va haver cap irregularitat || Rivera diu que el PP ja estudia substituts

El president de la Conferència dels Rectors de les Universitats Espanyoles, Roberto Fernández.

El president de la Conferència dels Rectors de les Universitats Espanyoles, Roberto Fernández.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, no dimitirà motu proprio i només ho farà si així l’hi demana el president del Govern i del seu partit, Mariano Rajoy, ja que està convençuda que no va cometre cap irregularitat amb el màster de la Universitat Rei Joan Carles (URJC). D’aquesta forma, Cifuentes i el seu equip volen mantenir-se forts davant les pressions que han arribat aquests últims dies des dels partits de l’oposició i d’alguns membres del seu partit. I és que insisteixen que l’última paraula correspon al president del PP, Mariano Rajoy, i no al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que es troben en negociacions amb membres de la direcció nacional del PP per reconduir aquesta situació. Per tant, aposten per “resistir” a la Presidència i que Cs, si arriba el cas, es “retrati” a la moció de censura presentada pel PSOE. Tanmateix, el president del Govern, Mariano Rajoy, no preveu reunir-se amb la presidenta madrilenya quan torni de l’Argentina per analitzar la situació generada després de l’ultimàtum del líder de Ciutadans, que va assegurar que li “consta” que el PP ja estudia noms de possibles substituts.

Des de Podem, Pablo Iglesias es va mostrar convençut el conjunt taronja no donarà suport a la moció de censura contra Cifuentes i optarà per sostenir el Partit Popular, “amb la qual cosa tornarà a demostrar que va arribar a la política per apuntalar els corruptes”. “Ciutadans seguirà fent el que fa sempre: mantenir els corruptes”, va concloure el líder de la formació, que pretén presentar Íñigo Errejón com a principal candidat per substituir Cristina Cifuentes en el càrrec.

Una de les docents que suposadament va avaluar del TFM Cifuentes declara que mai el va presentar

A més, Alicia López de los Mozos, una de les docents que, suposadament, havien avaluat el treball final de màster (TFM) de Cristina Cifuentes i que ja va denunciar la falsificació de la seua firma a l’acta de la defensa, ha declarat davant de la Policia Nacional que la presidenta madrilenya mai el va presentar i que mai la va veure en cap classe, segons va avançar ahir El Mundo.

Els rectors creuen que la presidenta ha de dimitir El president de la Conferència dels Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i rector de la UdL, Roberto Fernández, va afirmar ahir que hi ha “greus irregularitats en el procés” del màster cursat per Cristina Cifuentes, i va arribar a assegurar que “si un polític en l’exercici de les seues funcions diu que té un màster i no el té és motiu de dimissió del càrrec polític”. Durant una roda de premsa sobre la investigació del màster, Fernández va apuntar que “els polítics no són una raça de ciutadans diferent ni tenen drets i obligacions diferents” i va considerar que, si tot el conjunt de presumpcions i hipòtesis respecte a aquest cas es confirma, “estaríem davant d’una irregularitat universitària molt greu”. I és que tres professors de la universitat van negar haver firmat les actes amb què la Rei Joan Carles va validar tres assignatures del màster de Dret Autonòmic a la presidenta madrilenya.

tracking