SEGRE

TRIBUNALS

Dos anys i mig per a l'ancià que va matar el lladre que va assaltar la seua casa

Va succeir el 2015 al municipi tinerfeny d’Arafo

Dos anys i mig per a l'ancià que va matar el lladre que va assaltar la seua casa

Dos anys i mig per a l'ancià que va matar el lladre que va assaltar la seua casaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jacinto S.M., l’ancià que el 2015, quan tenia 80 anys, va matar d’un tret un dels dos joves que van entrar a casa seua per robar al municipi tinerfeny d’Arafo, ha estat condemnat a dos anys i mig de presó per homicidi, amb l’eximent incompleta de legítima defensa.

La secció segona de l’Audiència Provincial de Santa Cruz de Tenerife condemna a més a Jacinto S.M. a dos anys de presó per tinença il·lícita d’armes, encara que en aquest cas acorda la suspensió de la pena condicionada a què no delinqueixi en el termini de tres anys.

En el judici amb jurat, celebrat la setmana passada, tant la fiscal com la defensa havien demanat l’absolució de l’acusat per homicidi en estimar la legítima defensa com eximent completa.

L’acusació particular, exercida per la lletrada Alicia Pomares en representació de la mare del mort, va demanar inicialment deu anys de presó, però va rebaixar al llarg del judici la seua petició a dos anys i mig en reconèixer la legítima defensa com a atenuant.

En el seu veredicte, el jurat va considerar Jacinto culpable, però va proposar la suspensió de la pena o l’indult, atesa la seua avançada edat i per haver actuat en defensa de la seua vida i la de la seu família.

El jurat va reconèixer que el processat havia actuat en defensa pròpia, però va considerar que podria haver utilitzat altres alternatives igualment efectives per salvaguardar la seua integritat física i la de la seua esposa "evitant la mort del mort".

tracking