SEGRE

CONFLICTE Català

La pròxima vista davant del jutge dels exconsellers a Brussel·les serà el 18 d'abril

Comín, Serret i Puig es van posar a disposició de la justícia del país el passat 26 de març

La pròxima vista davant del jutge dels exconsellers a Brussel·les serà el 18 d'abril

La pròxima vista davant del jutge dels exconsellers a Brussel·les serà el 18 d'abrilEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Justícia belga va fixar aquest dijous l’audiència en primera instància sobre l’euroordre d’Espanya contra els exconsellers de la Generalitat de Catalunya a Bèlgica Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig per al proper 18 d’abril, va informar la Fiscalia de Brussel·les en un comunicat.

Comín, Serret i Puig es van posar a disposició de la Justícia del país el passat 26 de març després de la nova emissió d’una euroordre contra ells i la setmana passada van comparèixer davant del jutge i van quedar en llibertat condicionada.

Com ja va passar en l’anterior procediment d’euroordre, els tres polítics independentistes estan en llibertat durant el procés, encara que amb mesures cautelars com no sortir del país, comunicar la seua residència i comprometre’s a comparèixer davant de les autoritats sempre que siguin requerits.

Després de la vista prevista per a les 08.00 GMT del 18 d’abril, el jutge tindrà quinze dies per decidir si els extradeix o no.

Contra aquesta decisió hipot haver recurs davant del Tribunal d’Apel·lació i, després, davant del Tribunal de Cassació, que tindran ambdós quinze dies per decidir.

Segons el procediment que regeix les euroordres (que permeten l’execució simplificada de mandats d’arrest d’un país de la UE per part de l’altre) els països disposen d’un total 60 dies a partir de la detenció de les persones buscades per decidir sobre la seua entrega, termini que pot ampliar-se a 90 dies en circumstàncies excepcionals.

tracking