SEGRE

SINISTRE AVIACIÓ

Moren 257 persones a l'estavellar-se un avió militar a prop d'Alger

La major part dels passatgers eren oficials i soldats algerians que viatjaven amb les seues famílies || L’aparell també transportava trenta civils sahrauís

Soldats algerians al costat de les restes de l’avió sinistrat, a prop d’Alger.

Soldats algerians al costat de les restes de l’avió sinistrat, a prop d’Alger.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 257 persones van morir ahir a l’estavellar-se un avió militar algerià en una zona agrícola a prop d’Alger, la capital, el pitjor accident aeri de la història del país. Al vehicle viatjaven 247 passatgers i 10 tripulants, la major part d’ells oficials i soldats algerians que anaven acompanyats de les seues famílies. Entre les persones mortes també hi havia trenta civils sahrauís, que havien viatjat a la capital per portar a terme diversos tràmits burocràtics i mèdics, segons van informar fonts oficials als camps de refugiats de Tindouf, localitat fronterera amb el Marroc que acull la població sahrauí.

El sinistre es va produir poc després de fer-se de dia quan l’avió, de fabricació russa, es va precipitar a terra un minut després de l’enlairament. Després de volar de forma erràtica a baixa altura, l’aparell va acabar caient de costat i va causar una bola de fum i foc. Segons va informar Protecció Civil, més de tres-centes persones van participar en les tasques de rescat, inclosos membres de l’exèrcit algerià, que van facilitar el trasllat dels cadàvers a l’hospital d’Ain Naadja, per a la seua posterior identificació.

El viceministre algerià de Defensa, el general Gaid Salah, va interrompre una visita de dos dies que tenia programada a la Segona Regió Militar, ubicada a l’oest del país. El ministre va informar que s’havia ordenat formar una comissió d’investigació per descobrir les causes de l’accident aeri. Per la seua part, el president d’Argelina, Abdelaziz Buteflika, va declarar tres dies de dol oficial i va ordenar que l’oració comunitària musulmana prevista per aquest divendres es dediqui a les víctimes mortals del sinistre.

L’accident aeri registrat ahir és el més greu d’aquest tipus en la història d’Algèria des que l’any 2014 un avió de transport militar es va estavellar a la regió muntanyosa d’Oum el-Bouaghi, a uns cinc-cents quilòmetres a l’est d’Alger. El novembre d’aquell mateix any, uns altres dos soldats van morir al tenir un accident mentre pilotaven un avió de combat. El març de l’any 2012, dotze militars van morir a l’estavellar-se amb helicòpter en una missió que portaven a terme al Sàhara.

tracking