SEGRE

PANORAMA

Realitzen proves psicològiques a nens de la Seu d'Urgell que van denunciar delictes d'odi

Les famílies van acusar professors del col·legi Mn. Albert Vives de la ciutat || Dos dels cinc menors van a les pericials i es ratifiquen en les acusacions

Imatge d’arxiu de l’edifici dels jutjats de la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu de l’edifici dels jutjats de la Seu d’Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La secció territorial de la fiscalia de la Seu d’Urgell tenia citats ahir cinc menors alumnes de l’escola Mn. Albert Vives de la ciutat per realitzar una nova prova psicològica que determini la veracitat de les acusacions de diverses famílies del centre contra les dos professores que encara queden acusades d’un delicte d’incitació a l’odi després dels fets de l’1 d’octubre.

Dels cinc, només dos van anar a la cita i la resta van assistir a classe amb normalitat.

Fonts pròximes van explicar ahir que aquests dos menors es van ratificar en el mateix que quan les famílies van presentar les denúncies amb frases posades en boca de les docents com, per exemple, no “ens posaven deures aquell cap de setmana perquè poguéssim anar a votar” o que el menor havia estat increpat pels companys per ser del Madrid.

Les declaracions s’afegiran al procediment contra les dos professores sobre les quals el jutge manté les diligències.

Recorren perquè les declaracions dels menors siguin invalidades Els lletrats defensors de les dos professores que segueixen imputades en la causa van presentar també un recurs al jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell al considerar que les proves pericials no eren pertinents. Com que la petició va ser desestimada, han presentat un recurs d’apel·lació a l’Audiència de Lleida que, si s’admetés, impossibilitaria utilitzar en la causa les proves que es van practicar ahir. Per la seua banda, els advocats de la defensa dels sis docents que ja no estan investigats en el procediment han anunciat que recorreran a l’Audiència de Lleida perquè el sobreseïment de la causa contra ells sigui de caràcter lliure, després que la sol·licitud en aquest sentit fos desestimada pel jutjat de la capital de l’Alt Urgell.

tracking