SEGRE

POLÈMICA UNIVERSITAT

El PP avisa Cifuentes que no hi ha “ningú per sobre de les sigles”

Catalá dóna “credibilitat” a la dirigent madrilenya i Cs li demana “reflexionar” || Socialistes i Podem l’insten a dimitir per acabar amb la “vergonya”

Cristina Cifuentes, ahir.

Cristina Cifuentes, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va insistir ahir que no ha comès cap “il·legalitat” en relació amb el màster en Dret Autonòmic en el qual es va matricular a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) el desembre del 2011. En aquest sentit, va acusar Ciutadans de voler “enderrocar” el seu Govern “legítimament elegit” per entregar-l’hi a l’esquerra i es va reafirmar en la negativa a dimitir. No obstant, el coordinador general de la formació, Fernando Martínez-Maíllo va avisar la dirigent popular que “ningú està per sobre de les sigles del partit” i va subratllar que la decisió de deixar el càrrec recau tant sobre Cifuentes com sobre el PP. Per la seua part, el líder dels populars gallecs, Alberto Núñez Feijóo, es va mostrar convençut que la presidenta madrilenya prendrà la decisió oportuna a “consciència”, i al seu torn el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va donar “credibilitat” a la versió de Cifuentes i va confiar que aviat “aclareixin totes les incerteses” al voltant del seu màster. Per la seua part, la portaveu de Ciutadans a l’ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, va demanar ahir a la presidenta regional que “reflexioni” sobre si “val la pena que la Comunitat de Madrid estigui pendent d’una decisió, la de dimitir, que no només li demana l’oposició, sinó tots els madrilenys”.

En la mateixa línia, la dirigent taronja Inés Arrimadas també va insistir en la necessitat que Cifuentes abandoni la presidència de Madrid. D’altra banda, la portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, va remarcar que algú que falseja el currículum té poca legitimitat per exercir un càrrec públic. Així mateix, el secretari general dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, va explicar que si “el vot fos secret” a la moció de censura, alguns diputats populars li donarien suport. Des de Podem, Íñigo Errejón va demanar al president del Govern, Mariano Rajoy, que faci dimitir Cifuentes perquè acabi la “vergonya”.

El líder del PSOE madrileny diu que té una carrera que mai va obtenir El número 1 dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, va reconèixer ahir haver inclòs al currículum una llicenciatura en Matemàtiques que mai va obtenir. Així, va precisar que té la carrera de Dret i que va exercir durant uns anys de professor de suport de l’àrea de Matemàtiques. Arran d’això, el portaveu del PP a l’Assemblea de Madrid, Enrique Ossorio, va convidar Franco que “tiri a la brossa” la moció contra Cifuentes i dimitir del càrrec. Per la seua part, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va admetre que falsejar el currículum està “malament” però va assegurar que no és comparable amb el cas de Cifuentes. En la mateixa línia, el líder de Cs, Albert Rivera, va rebutjar equiparar-los a l’entendre que el de la presidenta forma part d’una “trama delictiva”.

tracking