SEGRE

CONFLICTE català

La Mesa del Parlament acorda querellar-se contra el jutge Llarena

Malgrat les reticències dels lletrats de la cambra

La reunió de la Mesa del Parlament

La Mesa del Parlament acorda querellar-se contra el jutge LlarenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria independentista de la Mesa del Parlament (JxCat i ERC) ha acordat avui que la Cambra catalana presenti una querella contra el jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena, malgrat les reticències que han expressat els lletrats sobre la seua viabilitat.

En una reunió extraordinària de la Mesa, el president del Parlament, Roger Torrent, ha plantejat aquesta iniciativa després que Llarena prohibís a Jordi Sànchez sortir de la presó per participar en el ple de la seua investidura com a president de la Generalitat, que havia de celebrar-se avui i que va ser finalment desconvocat.

La proposta l’han avalat JxCat i ERC, que tenen majoria a la Mesa, mentre que els Comuns comparteixen la idea però han recomanat optar per altres vies pels "dubtes jurídics" que tenen, mentre que PSC i Ciutadans han votat en contra.

La querella, que es podria interposar contra Llarena però també està oberta a tots els magistrats de la Sala Penal del Suprem, s’ha encarregat ja als serveis jurídics, malgrat que aquests han mostrat les seues reticències.

tracking