SEGRE

PARTITS

Torrent garanteix compromís d'ERC amb la república, "disposats a jugar-nos-ho tot"

Esquerra ha celebrat a les cotxeres de Sants de Barcelona el seu tradicional "festa de la república"

Torrent garanteix compromís d'ERC amb la república,

Torrent garanteix compromís d'ERC amb la república, "disposats a jugar-nos-ho tot"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament i dirigent d’ERC, Roger Torrent, ha garantit el "compromís" del seu partit amb la república i amb la "llibertat definitiva", anteposant els "interessos de país als de partit", encara que això "costi sacrificis electorals": "Estem disposats a jugar-nos-ho tot".

ERC ha celebrat a les cotxeres de Sants de Barcelona la seua tradicional "festa de la república", que aquest any s’ha convertit en una jornada reivindicativa en defensa dels drets civils i per reclamar la llibertat dels dirigents independentistes a la presó i dels que es troben fora d’Espanya, alguns d’ells pertanyents a la formació republicana, com Oriol Junqueras o Marta Rovira.

Durant la seua intervenció en l’acte, Roger Torrent ha garantit el "compromís" d’ERC amb la república, com "sempre" ha demostrat aquesta formació des de la seua fundació.

"Algú dubta del compromís personal dels companys i companyes d’ERC?. Ningú no pot dubtar del compromís d’ERC amb la república, amb els ideals de la llibertat i amb la justícia social!", ha clamat el president de la cambra catalana.

Torrent ha defensat que ERC "sempre ha fet tot i més per implementar" la república, una "eina" per fer política i donar resposta a les necessitats socials, tant en els "anys 30 com al segle XXI".

"I per aconseguir la república i per guanyar la llibertat definitiva, estem disposats a jugar-nos-ho tot", ha assegurat el dirigent d’ERC.

En aquest sentit, Roger Torrent ha ressaltat que ERC "anteposarà els interessos de país als de partit", encara que això "costi sacrificis personals i electorals".

Torrent ha iniciat la seua intervenció en l’acte denunciant, davant de familiars de dirigents independentistes imputats, l’"onada de repressió més dura" que viu Catalunya per part de l’Estat en els últims anys.

"Avui estem aquí per commemorar la proclamació de la república -fa 87 anys- i la fundació d’ERC, però no estem de festa. No podem estar de festa, perquè a primera fila hi ha massa cadires buides:" "Que ningú no defalleixi", ha demanat.

Durant l’acte, s’ha emès un vídeo de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que es troba a Suïssa, en el qual ha afirmat que el partit republicà sempre "ha fet pinya" i ha estat "digne" en els valors de la llibertat i de la justícia social.

"Per això avui continuem drets, perquè aquests són els ideals que ens mouen", ha dit.

L’adjunt a la presidència d’ERC i "home fort" del partit en aquests moments, Pere Aragonès, ha cridat a convertir la "victòria titànica" de les eleccions del 21 de desembre en la formació d’un govern, perquè és "urgent" recuperar les institucions i acabar amb l’aplicació de les mesures del 155.

Per això, ha reclamat "sumar voluntats", i ha precisat que ERC és una formació "generosa" que manté el seu compromís.

Un idea que també ha llançat el portaveu del partit en el Congrés, Joan Tardà, qui ha demanat de consolidar la "victòria del 21-D": "No anirem a altres eleccions", ha dit.

tracking