SEGRE

Milers de lleidatans en la multitudinària manifestació a Barcelona per reclamar la llibertat dels "presos polítics"

Galeria amb les imatges que ens envien els lectors de SEGRE de la seva participació a la gran manifestació d'aquest diumenge 15 d'abril.

Manifestació a Barcelona "Pels drets i les llibertats"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de milers de persones omplen aquest migdia l'avinguda del Paral·lel de Barcelona amb el crit "Us volem a casa" per reclamar la llibertat dels "presos polítics". La marxa ha estat convocada per l'Espai Democràcia i Convivència i entitats sindicals, veïnals, polítiques i culturals.

La manifestació ha començat a les 12 del migdia i ha acabat al parc de les tres xemeneies, on a l'escenari central familiars dels presos han llegit un manifest. Els encarregats de fer-ho han estat Txell Bonet, dona de Jordi Cuixart, i Oriol Sánchez, fill de Jordi Sánchez. Roger Mas, La Folie, Elèctrica Dharma i Núria Graham hi han posat la música.

Un centenar d'autocars han sortit aquest matí des de les comarques del pla de Lleida i el Pirineu, de manera que milers de lleidatans han participat en la gran mobilització. A les persones que hi han anat en autocar s'hi ha d'afegir les que s'han desplaçat des de Ponent amb tren o amb cotxes particulars, així com molts lleidatans que viuen a Barcelona. Des de la resta de Catalunya han arribar quasi 900 autocars més. 

La marxa ha estat organitzada per l'Espai Democràcia i Convivència, que aglutina a una desena d'entitats com l'ANC, Òmnium Cultural, CCOO, UGT, Unió de Pagesos i la federació de pares i mares de Catalunya, entre altres. Els partits independentistes i els comuns l'han recolzat.

IMATGES. Mira les fotografies que ens han fet arribar els lectors de SEGRE

A l'edició de demà de diari SEGRE tots els detalls i imatges de com ho han viscut els lleidatans assistents a la manifestació.

tracking