SEGRE

POLÈMICA PARTITS

Rajoy agreuja els atacs a Ciutadans i Villegas l'acusa de tapar corruptes

Els del PP denuncien la “doble vara de mesurar” de Rivera amb les titulacions || El PSOE demana a Cifuentes no arrossegar en la “caiguda” les institucions públiques

El popular Pablo Casado, donant explicacions dimarts passat.

El popular Pablo Casado, donant explicacions dimarts passat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PP i Cs van protagonitzar ahir un nou capítol del seu enfrontament per l’hegemonia del centredreta. El president del Govern, Mariano Rajoy, va atacar la formació taronja per “parlar molt” i no fer “res”. Sense referir-se directament a la polèmica sobre les qualificacions del màster en Dret Autonòmic en què l’actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, es va matricular el desembre del 2011, el líder dels populars va enaltir la tasca del partit, que segueix amb “les seues coses bones i les dolentes”. Per la seua part, el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, va criticar la “doble vara de mesurar” del president de Cs, Albert Rivera, a l’haver frenat una denúncia interna contra el diputat taronja Miguel Guitérrez que, suposadament, va falsejar la titulació. “No pot passar ni un dia més sense que Rivera doni explicacions. Ja n’hi ha prou de dobles vares de mesurar”, va exclamar Hernando. Així mateix, el coordinador general del PP, Fernando Martínez Maíllo va titllar Cs de “palmeros de l’esquerra” i els va retreure que estiguin disposats a entregar el Govern regional de la Comunitat de Madrid als socialistes i a Podem “a canvi de res”. Per la seua part, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, va explicar que “cada dia que passa sense que Rajoy actuï sobre el cas Cifuentes és un dia més que encobreix les mentides que ha explicat la presidenta”. Igualment, va dir que “els madrilenys no es mereixen tenir una dirigent embolicada en aquest escàndol”. Per això, va exigir a Rajoy que surti de l’“immobilisme” i que deixi d’“encobrir les trames corruptes del PP”. D’altra banda, respecte a la denúncia de falsedats al currículum de Gutiérrez, va dir que “es va arribar fins al final de la investigació i a la conclusió que en aquest cas no hi havia res que tingués a veure amb falsificació de currículum”.

En un altre ordre de coses, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar ahir a Rajoy i a Cifuentes que “no arrosseguin en la seua caiguda” el bon nom i l’exemplaritat de les institucions públiques espanyoles. Sánchez va criticar el president de l’Executiu per haver “tardat a posicionar-se sobre la polèmica de Cifuentes i també per no obligar la presidenta madrilenya a abandonar el càrrec”. De la mateixa manera, el líder dels socialistes va convidar Rivera a pronunciar-se sobre l’assumpte d’una vegada per totes perquè “no es pot ser a missa i repicant”.

Casado va aprovar set postgraus en quaranta dies i sense exàmens

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va aprovar set postgraus a les universitats de Harvard, Georgetown, IESE, IE Business School, IEB, Real Colegio Complutense i Deusto Business School en només 40 dies de classe i sense examinar-se. Així ho va explicar ahir El Diario.es després d’analitzar els títols que Casado va aportar com a prova de la realització dels cursos que, segons el popular, va obtenir després d’invertir temps, diners i esforç. Sobre el postgrau a Georgetown, va dir haver aprovat el Certificate Legislative Studies, un curs presencial de 18 mesos, però en realitat va fer un curset d’estiu de menys d’una setmana a Washington.

tracking