SEGRE

POLéMICA

El jutge obre diligències en la querella de Cifuentes contra periodistes d'eldiario.es

Van destapar les presumptes irregularitats del seu màster a la Universidad Rey Juan Carlos

El jutge obre diligències en la querella de Cifuentes contra periodistes d'eldiario.es

El jutge obre diligències en la querella de Cifuentes contra periodistes d'eldiario.es

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció 29 de Madrid ha obert diligències prèvies en relació amb la querella que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va presentar contra els periodistes d’eldiario.es que van destapar les presumptes irregularitats del seu màster a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC).

Fonts jurídiques han informat a Efe que el jutge Pedro Antonio Domínguez ha traslladat la querella a la Fiscalia perquè informi sobre la seua admissió a tràmit o arxivament.

La querella va ser presentada el passat dia 4 contra els periodistes d’eldiario.es Raquel Ejerique i Ignacio Escolar, que van informar de les presumptes irregularitats del màster de Dret Autonòmic que suposadament va cursar Cifuentes en l’URJC.

Aquell dia Cifuentes va anunciar a l’Assemblea de Madrid que havia interposat una querella contra els periodistes per "difondre una versió que res no té a veure amb la realitat".

"Han utilitzat per a això dades protegides a què han accedit en flagrant violació de la llei de protecció de dades", va assegurar.

La presidenta regional va informar a més que de forma simultània havia presentat una segona querella per un delicte d’injúries i calúmnies contra diverses persones, encara que primer està pendent que es realitzi un acte de conciliació.

Al marge d’aquestes querelles, la Fiscalia de Móstoles ha obert una investigació després de les denúncies presentades per la pròpia Universitat i tres associacions d’estudiants per les possibles irregularitats comeses en la Rey Juan Carlos en relació amb el màster de la presidenta regional.

De fet, la passada setmana la Policia Nacional va interrogar dos de les tres professores que suposadament van avaluar el treball de final de màster de Cifuentes i les firmes de les quals apareixen en el supòsit acta falsificat del tribunal, a més de l’al director de l’Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, en el qual la presidenta va cursar el seu polèmic màster.

tracking