SEGRE

POLÍTICA

El PDeCAT insta a formar Govern sense descartar investir a Puigdemont a distància

Encara que no descarta "cap fórmula" per aconseguir aquest objectiu

El PDeCAT insta a formar Govern sense descartar investir a Puigdemont a distància

El PDeCAT insta a formar Govern sense descartar investir a Puigdemont a distànciaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT manté l’aposta per formar Govern i evitar unes noves eleccions, encara que no descarta "cap fórmula" per aconseguir aquest objectiu, inclosa la modificació de la llei de presidència per provar d’investir a Carles Puigdemont a distància, malgrat que això pugui allargar el procés.

És la línia argumental que ha expressat la portaveu de la formació, Maria Senserrich, després d’una reunió de l’executiva del partit en la qual s’ha subscrit les paraules d’ahir de Puigdemont.

El líder de JxCat, que reunirà al seu grup a Berlín dimecres vinent, va explicar ahir en TV3 des de la capital alemanya que aposta per proposar un altre candidat a president, però també va apuntar que una de les solucions pot passar per la reforma de la llei de la presidència, que seria per investir-lo a distància.

En aquest context, Senserrich ha dit que el PDeCAT "no descarta cap fórmula" i ha subratllat que, malgrat que el seu partit treballarà "incansablement" per tenir un Govern, cal fer compatible aquesta necessitat "amb les circumstàncies de no normalitat" que han impedit d’investir un president, després dels intents fallits de Carles Puigdemont, Jordi Turull i Jordi Sànchez.

Senserrich ha negat que aquestes estratègies passades i la de tractar de nou la via Puigdemont siguin "gesticulació", després que l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras (ERC) remarqués aquest cap de setmana, en una carta, que "gesticular, jugar a curt termini, el soroll buit i fabular" són "actes estèrils i, de vegades, contraproduents".

La portaveu del PDeCAT ha incidit que defensar els "drets polítics dels candidats proposats per ser president "no són gesticulacions", sinó que és "posar a l’Estat davant l’espill" per constatar la "vulneració de drets".

Senserrich ha evitat pronunciar-se sobre si ara el PDeCAT, abans que anar a altres eleccions, preferiria un altre candidat a president de la Generalitat en el cas que no prosperés la reforma de la llei de presidència i no es pogués investir a Puigdemont: "Aquest escenari no és sobre la taula", ha conclòs.

La dirigent ha explicat que l’estratègia a seguir abans que expiri el 22 de maig el termini per investir un president s’haurà de coordinar amb el conjunt del grup de JxCat en la reunió que tindrà lloc dimecres a Berlín.

D’altra banda, la portaveu del PDeCAT ha valorat el to pacífic de la mobilització d’ahir a Barcelona, el que "contrasta amb el relat inventat" que les mobilitzacions sobiranistes "són violentes".

I ha demanat de nou la posada en llibertat dels sobiranistes empresonats, als quals creu que els els acusa d’uns "fets inventats" ja que "si no hi ha violència, no hi ha rebel·lió".

Així mateix, ha detallat que a la caseta del PDeCAT durant la Fira d’abril de Catalunya se celebraran dinars i sopars "grocs", destinats a recaptar fons a fi d’ajudar les famílies dels presos i "exiliats" sobiranistes.

tracking