SEGRE

OFENSIVA ORIENT MITJÀ

Els EUA, Europa i Rússia comencen la batalla diplomàtica després del bombardeig a Síria

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, diu que estan preparats per tornar a atacar el país “si fos necessari” || Putin adverteix de l’escalada bèl·lica i afirma que l’ofensiva va ser “una acció ílegitima”

El secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, durant una reunió del Consell de Seguretat.

El secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, durant una reunió del Consell de Seguretat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos dies després que els Estats Units, França i el Regne Unit bombardegessin instal·lacions de l’Exèrcit sirià per utilitzar, suposadament, armes químiques contra la població civil, els Estats Units, Rússia i la Unió Europea han iniciat una batalla diplomàtica per buscar suport de la comunitat internacional a una de les dos postures del conflicte: recolzar l’ofensiva o condemnar-la. Els ministres d’Afers Exteriors de la Unió Europea discutiran avui a Luxemburg la resposta a l’atac químic, una ofensiva a la qual la UE va reiterar la seua “més ferma condemna” de l’ús “repetit” d’armes químiques per part del règim sirià i va justificar els bombardejos. Per la seua banda, Rússia ha convocat per avui una reunió extraordinària del Grup Internacional de Suport a Síria per buscar una resposta coordinada, i al seu torn els Estats Units busquen a les Nacions Unides el suport de la comunitat internacional i atacar de nou Síria si hi ha un altre atac químic. Així ho va confirmar el vicepresident nord-americà, Mike Pence, que va assegurar que “estem preparats per actuar de nou de forma sostinguda per assegurar que Síria entén que hi haurà un preu a pagar si tornen a utilitzar armes químiques de nou”, alhora que va qualificar d’“èxit extraordinari” l’ofensiva militar. Al seu torn, els Estats Units anunciaran avui sancions addicionals contra empreses russes que estiguin “relacionades amb l’arsenal químic” de Síria.

Al seu torn, el president rus, Vladímir Putin, principal valedor del president sirià, Bashar al-Assad, a l’escena internacional, i el seu homòleg iranià, Hassan Rouhani, van coincidir ahir en el fet que els atacs amb míssils dels EUA i aliats contra Síria han soscavat les possibilitats de solució per a la crisi en la qual actualment està sumida la república àrab. Putin va destacar que l’atac és “una acció il·legítima” i que “si aquestes accions comeses en violació de la Carta de l’ONU segueixen, el caos en les relacions internacionals serà inevitable”. Així mateix, Bashar al-Assad va denunciar ahir “la campanya de fal·làcies i mentides” contra el seu país per part dels EUA i els aliats al Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Denuncia “una campanya de mentides” contra Síria dels EUA i els seus aliats al Consell de Seguretat

“L’agressió tripartida amb coets contra Síria va ser acompanyada d’una campanya de fal·làcies, enganys i mentides al Consell de Seguretat per part dels mateixos països agressors contra Síria i Rússia”, es va lamentar Al-Assad durant una reunió amb una delegació parlamentària russa a Damasc.

tracking