SEGRE

CONFLICTE CATALà

ERC apressa a formar Govern de forma immediata i rebutja esgotar el termini màxim

ERC apressa a formar Govern de forma immediata i rebutja esgotar el termini màxim

ERC apressa a formar Govern de forma immediata i rebutja esgotar el termini màximEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha apressat aquest dilluns a formar Govern "de forma immediata", la qual cosa ha de passar per una proposta de JxCat que comporti "una investidura efectiva", mentre ha rebutjat esgotar el termini màxim del 22 de maig pels efectes "negatius" de l’article 155.

En la roda de premsa posterior a la permanent d’ERC, el seu portaveu ha coincidit amb l’expresident Carles Puigdemont en què "cal evitar noves eleccions".

Cal evitar-les, ha advertit, perquè mantenir la situació actual de bloqueig i anar a unes eleccions implica que les institucions segueixin intervingudes en aplicació de l’article 155, i també "incomplir" el mandat obtingut en els comicis del 21D, fruit dels quals l’independentisme va revalidar la seua majoria absoluta en el Parlament si se sumeixi ERC, JxCat i la CUP.

Vilalta, en canvi, ha discrepat de la idea que va transmetre ahir a la nit Puigdemont que no hi ha pressa per formar Govern i, ha puntualitzat que "no podem esperar, necessitem un Govern de forma immediata i no fa falta esgotar els terminis", que finalitzen el 22 de maig.

"Ja ha transcorregut molt temps", ha recordat, i ERC continua dient que qualsevol candidat que proposi JxCat i que pugui ser investit de forma efectiva, comptarà amb els nostres vots".

La portaveu republicana no ha volgut aclarir on creu ERC que és ara mateix el problema que impedeix la investidura efectiva, i s’ha limitat a insistir que resulta "innecessari" continuar esperant i que "si la investidura pot ser demà mateix, per nosaltres no quedarà".

ERC admet que esperar que conclogui la tramitació de la reforma de la Llei de Presidència no és la millor manera d’aconseguir una investidura ràpida, però Vilalta ha apuntat que l’esmentada tramitació "no és incompatible" amb la convocatòria immediata d’un ple per elegir el nou president.

Sobre la reunió de les tres formacions independentistes que són al Parlament, i que ha demanat la CUP, Vilalta ha assenyalat que a ella no li consta cap reunió imminent però els telèfons mòbils hi són oberts per concretar-la" i, ha subratllat que ERC està disposada a dur a terme "els contactes que facin falta".

Ha valorat positivament l’acte de celebració del Día de la República que va tenir lloc el passat dissabte convocat pel seu partit, i també la manifestació realitzada ahir als carrers de Barcelona per reclamar que "es respectin els drets i les llibertats i exigir la posada en llibertat dels presos polítics".

tracking