SEGRE

PROTESTES

Jutges i fiscals convoquen vaga el 22 de maig i quatre aturades abans

Per demandar millores laborals

Jutges i fiscals convoquen vaga el 22 de maig i quatre aturades abans

Jutges i fiscals convoquen vaga el 22 de maig i quatre aturades abansEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre associacions majoritàries de jutges i magistrats i les tres de fiscals han comunicat oficialment la convocatòria d’aturades parcials d’una hora els pròxims 19 i 26 d’abril i 3 i 10 de maig, així com de vaga el 22 de maig per demandar millores laborals.

Les set associacions representatives del sector han presentat la convocatòria de les aturades davant del Consell General del Poder Judicial, el Ministeri de Justícia i l’Autoritat Laboral de la Comunitat de Madrid després que "hagin intentat altres vies alternatives que han estat desateses fins la data", han informat avui en un comunicat.

Entre les peticions hi ha la recuperació del poder adquisitiu que van perdre amb la crisi i la necessitat d’incrementar la independència judicial.

Els convocants de les aturades i la vaga són l’Associació Professional de la Magistratura, Associació de Fiscals, Asociación Judicial Francisco de Vitòria, Unió Progressista de Fiscals, Jutgesses i Jutges per a la Democràcia, Associació Professional i Independent de Fiscals i Foro Judicial Independiente.

Tots aquests col·lectius van aprovar el passat 5 de març la convocatòria i les protestes van començar el passat 4 d’abril amb una concentració comuna a les portes dels organismes judicials de tot el país, entre elles l’Audiència Nacional o les diferents Audiències Provincials.

Per la seua part, el col·lectiu Xarxa d’Advocats, la Brigada Tuitaire i l’Associació de Lletrats per un torn d’Ofici Digne (Altodo) ja van anunciar protestes per a dia 19 per defensar "la justícia i la professió d’advocat", en les quals reclamaran una millora de les retribucions del torn d’ofici.

tracking