SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Chaves reconeix que no sabia com s’atorgaven els ajuts dels ERO

Diu que no corresponia al seu àmbit polític

L’expresident andalús Manuel Chaves, durant la seua compareixença, ahir, en el judici.

L’expresident andalús Manuel Chaves, durant la seua compareixença, ahir, en el judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El que va ser president del Govern andalús durant dinou anys, Manuel Chaves, va declarar ahir que sabia que la Junta donava ajuts sociolaborals però no com, i va afirmar rotundament que li costa de creure que “intencionadament s’hagués establert un procediment il·legal o per burlar-se la llei”.

Chaves s’enfronta a 10 anys d’inhabilitació en el judici de la peça política del cas ERO per prevaricació, acusat de crear i mantenir un “procediment específic” amb el qual entre els anys 2001 i 2011 es van repartir més de 850 milions en ajuts sociolaborals i a empreses en crisi, segons argumenta la Fiscalia, de forma arbitrària i eludint els controls.

Chaves s’enfronta a deu anys d’inhabilitació, la qual cosa no comporta pena de presó

Chaves va reiterar que el seu coneixement sobre els ajuts que concedia la direcció general de Treball de la conselleria d’Ocupació era general, sense detall de com es donaven, els requisits per accedir-hi, els beneficiaris o la quantia.

“Jo sabia que es donaven ajuts sociolaborals. Com es donaven aquests ajuts? Miri vostè, jo no ho sabia, no corresponia al meu àmbit polític de decisió”, va repetir l’expresident diverses vegades.

L’expresident va defensar que “en el context de confiança d’un equip de govern” hi havia la convicció que “qualsevol ajuda” que es donava era conforme a llei i “per a mi és molt difícil pensar que a qualsevol conselleria es pogués establir un procediment conscientment il·legal o per burlar la llei”.

D’altra banda, la Secció Primera de l’Audiència de Sevilla no ha accedit a la petició de l’exconseller d’Ocupació Antonio Fernández perquè Manos Limpias acredités la validesa del mandat representatiu a través del qual es va constituir com a acusació popular.

tracking