SEGRE

CONFLICTE CATALÀ

El PDeCAT decidirà aquest dimarts nou candidat amb "fidelitat" al resultat electoral

Representants del grup parlamentari mantindran aquest dimarts una reunió a Berlín amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

El PDeCAT decidirà aquest dimarts nou candidat amb

El PDeCAT decidirà aquest dimarts nou candidat amb "fidelitat" al resultat electoralEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PDeCAT al Senat, Josep Lluís Cleries, ha assegurat que de la reunió que representants del grup parlamentari mantindran avui amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Berlín (Alemanya) sortirà un nou candidat a la investidura des de la "fidelitat" als resultats electorals.

En declaracions davant del Tribunal Suprem, on el jutge Pablo Llarena ha citat els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Raül Romeva per comunicar-los el seu processament per rebel·lió en la causa que instrueix pel procés sobiranista català, Cleries ha descartat que se’n vagi a la celebració de noves eleccions a Catalunya.

El portaveu del PDeCAT al Senat ha considerat que hi ha moltes persones que tenen capacitat per presidir el Govern de la Generalitat, però ha indicat que cal tenir en compte que el crit majoritari en la manifestació de diumenge passat a Catalunya va ser "Puigdemont president".

Respecte a si serà Puigdemont la persona elegida, ha instat a no avançar esdeveniments i esperar al que es decideixi en el partit d’avui a Berlín.

"És el moment de fer un Govern a Catalunya per donar un revés al Govern de l’Estat traient-nos de sobre el 155", ha afirmat, sempre recalcant que sense oblidar el que van votar els ciutadans, que van donar la majoria a JxCat.

A més, ha considerat que les declaracions del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, en una entrevista publicada ahir sobre que no s’han destinat diners públics al referèndum de l’1-O fa que l’acusació de malversació als líders del "procés" "no s’aguanti per enlloc".

Per això, ha tornat a exigir la llibertat dels "presos polítics" i que puguin tornar les persones que es troben en l’exili, mentre ha instat a fer servir la política per resoldre aquest conflicte i no "utilitzar els tribunals".

tracking