SEGRE

Forn demana al jutge sense èxit que el posi en llibertat

Un furgó policial arriba aquest dimarts al Tribunal Suprem.

Forn demana al jutge sense èxit que el posi en llibertatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, ha demanat aquest dimarts al jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena que revisi la seua presó incondicional en defensar el seu arrelament personal i el seu abandó de la política com a raons per demanar la seua posada en llibertat.

Fonts de l’acusació popular que exerceix Vox han informat que l’exconseller ha sol·licitat la revisió de mesures cautelars durant la declaració indagatòria en la qual el magistrat li ha comunicat el seu processament pels delictes de rebel·lió i malversació de cabals públics, si bé el jutge ha descartat aquest tràmit.

A preguntes del seu advocat, Joaquim Forn ha defensat el seu arrelament personal per tirar per terra l’argument del risc de fuga i el seu allunyament de la política per destacar l’absència de reiteració delictiva, dos supòsits que li relaciona el jutge per mantenir-lo a presó provisional.

Forn, que ha declarat durant uns 30 minuts, va ingressar el passat 2 de novembre a la presó madrilenya d’Estremera i des d’aleshores ha sol·licitat sense èxit en diverses ocasions la seua posada en llibertat.

L’última va ser el passat 20 de març quan la Sala d’apel·lacions del Tribunal Suprem va acordar mantenir en presó provisional l’exconseller a petició de Vox, quan la Fiscalia havia demanat que fixés una fiança de 100.000 euros per deixar-lo en llibertat.

En aquella ocasió, el tribunal va mantenir que existia risc de reiteració delictiva i va assenyalar que Forn va mostrar una especial determinació en l’execució dels fets delictius que se li imputen, "l’organització dels quals i execució es va prolongar durant un període proper als dos anys".

tracking