SEGRE

POLÍTICA INTERNACIONAL

Trump ajorna sancionar Rússia per l’ús d’armes químiques a Síria

Tem que es ressenti la seua “lluita conjunta” contra el terrorisme al Pròxim Orient

El president dels Estats Units, Donald Trump, en una imatge d’arxiu.

El president dels Estats Units, Donald Trump, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va retardar ahir la imposició d’un nou paquet de sancions contra Rússia per l’ús d’armes químiques a Síria, segons va informar un alt càrrec de la Casa Blanca. Segons va informar aquesta font, el mandatari nord-americà seria contrari a aprovar aquestes mesures llevat que Moscou decideixi dur a terme un nou atac cibernètic contra els EUA o incorri a algun tipus de provocació que impliqui Washington.

L’ambaixadora dels Estats Units a les Nacions Unides, Nikki Haley, va anunciar diumenge passat un nou paquet de sancions contra el Kremlin per la seua relació de suport al president de Síria, Bashar al-Assad. L’alt càrrec de l’administració va indicar que l’ambaixadora “se’ns ha avançat respecte a aquest assumpte” i va expressar la seua preocupació per les conseqüències que portarien aquestes mesures.

En aquest sentit, va explicar que el Govern de Trump tem que la imposició de noves sancions obstaculitzi les negociacions amb el president rus, Vladímir Putin, en la lluita conjunta que mantenen contra el terrorisme islàmic al Pròxim Orient. Tot i així, l’administració nord-americana va assegurar que estan estudiant la imposició de sancions addicionals contra Rússia després del presumpte atac químic a la zona siriana de Ghouta Oriental.

Així mateix, l’ajornament de les sancions es produeix mentre s’investiga l’enverinament de l’exespia rus Serguei Skripal en territori britànic i tan sols un dia després que l’excap de l’FBI James Comey assegurés que el contacte de Trump amb prostitutes el 2013 a Moscou el va fer vulnerable al xantatge de Rússia.

Els EUA sospesen que tropes àrabs reemplacin les seues forces a SíriaEl Govern nord-americà estaria estudiant reemplaçar les seues tropes a Síria per una força militar àrab, que ajudi a estabilitzar el nord-oest del país després de la derrota de l’Estat Islàmic, segons va informar ahir el rotatiu The Wall Street Journal.

tracking