SEGRE

CONFLICTE SOCIAL

Barcelona desallotja de plaça Catalunya els sensesostre

En vigílies de la festivitat de Sant Jordi || Una dotzena dels acampats accepten l’allotjament alternatiu de l’ajuntament

Agents de la Guàrdia Urbana retirant les tendes del campament de la plaça Catalunya, ahir.

Agents de la Guàrdia Urbana retirant les tendes del campament de la plaça Catalunya, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar ahir a primera hora del matí l’acampada iniciada per un grup d’independentistes fa més de setanta dies a la plaça Catalunya per exigir al Parlament la investidura de Carles Puigdemont i a la qual s’havia afegit un grup d’indigents que demanava un habitatge digne. El desmantellament del campament es produeix a pocs dies de la celebració de la festivitat de Sant Jordi, que té com un dels centres neuràlgics aquest espai de la capital catalana.

El gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, Jordi Sánchez, va explicar que dotze dels sensesostre desallotjats van acceptar ser resituats en allotjaments alternatius oferts pels serveis socials del consistori encapçalat per Ada Colau.

Per la seua part, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pissarello, va dir que l’evacuació dels acampats va tenir per objectiu “evitar que hi hagi problemes de salubritat”.

Des de la Fundació Arrels van denunciar que “desplaçar les persones que dormen al carrer” d’un lloc a un altre no és la “solució” i va exigir que la Guàrdia Urbana tracti “amb respecte” els sensesostre.

tracking