SEGRE

ETA anunciarà la seua dissolució el 5 de maig a Baiona

L'anagrama d'ETA en un mural a Hernani.

ETA anunciarà la seua dissolució el 5 de maig a BaionaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització terrorista ETA anunciarà la seua dissolució el proper 5 de maig en un acte que se celebrarà a Baiona (País Basc francès), segons han informat a Efe fonts coneixedores del procés. Divendres vinent es convocarà una roda de premsa de l’organització "Bake Bidea" a Iparralde (Sud-Oest de França), en la qual s’anunciarà un "esdeveniment" d’abast internacional a celebrar a Baiona, al que serien convidats institucions, entre elles el Govern Basc, partits polítics i sindicats.

Encara que aquestes fonts desconeixen els termes exactes que utilitzarà ETA per fer pública la seua dissolució, l’anunci es realitzaria el 5 de maig. En aquesta roda de premsa compareixeran responsables de "Bake Bidea", del Fòrum Social i del Grup Internacional de Contacte (GIC), amb Raymond Kendall al capdavant.

D’altra banda, fonts del Govern Basc han assenyalat que de moment no participarà en "especulacions ni sobre dates ni sobre escenificacions", i que quan es produeixi una decisió d’ETA la valorarà. La televisió pública basca (ETB) ha avançat aquesta tarda la intenció d’ETA d’anunciar la seua dissolució el primer cap de setmana de maig.

El passat dia 8 d’abril, el líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ja va anunciar a Baiona, amb motiu del primer aniversari del desarmament d’ETA, que l’organització terrorista faria "nous passos" en les properes setmanes i mesos.

tracking