SEGRE

PANORAMA

JxCat no descarta Puigdemont però rebutja forçar noves eleccions

ERC apressa a fer fora els “colpistes del 155”

Diputats de JxCat, ahir, a la Porta de Brandenburg.

Diputats de JxCat, ahir, a la Porta de Brandenburg.FACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de JxCat es va veure ahir a Berlín amb Carles Puigdemont en el marc d’una “reunió habitual”, segons el portaveu de la coalició, Eduard Pujol. La trobada va servir per “analitzar de forma precisa tots els moviments a nivell judicial, polític, social i cívic” que es produeixen a Catalunya perquè “passen moltes coses en poc temps”, va indicar. Pujol va assegurar que no hi ha sobre la taula un “quart nom” per presidir la Generalitat, després que Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull haguessin estat vetats, d’una manera o una altra, pels tribunals. Així mateix, no va descartar tornar a presentar el seu número 1 a la investidura perquè “la seua legitimitat és absoluta i el país el reconeix” com a president. Quant als tempos de la investidura, Pujol va dir que “ja sabem el calendari que tenim i que el temps s’acaba el 22 de maig” però va avisar que “ens sentim còmodes a nivell de terminis per fer valer totes les opcions, també la de Puigdemont” i va advertir que “hi ha marge” encara per “portar al Parlament allò que el carrer va legitimar el 21-D”.

Per la seua part, el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va apressar a investir un nou president per fer fora els “colpistes del 155” com més aviat millor i impedir que “els nòvios de la mort” continuïn dirigint la Generalitat.

La CUP veu “necessari” desobeir l’Estat i condiciona el suport a un programa de govern “republicà”

Des de la CUP, el diputat Carles Riera va insistir en la “necessitat” que el Parlament dugui a terme un acte de “sobirania política li agradi o no li agradi a l’Estat”. En aquest sentit, el cupaire va advertir que “si això va de fer República, qualsevol acte d’obediència a les autoritats espanyoles no serveix de res”. Per això, va reiterar que el seu partit donarà suport al candidat que presenti un programa “nítidament republicà”. “Esperem que JxCat i ERC estiguin a l’altura, ja n’hi ha prou de recular”, va concloure Riera.

tracking