SEGRE

PANORAMA

Torrent demana la “complicitat” de l'ONU per trobar una sortida política

En la reunió matinguda amb membres de l’Alt Comissariat per als Drets Humans || Manifesta que no és partidari d’esgotar els terminis per a la investidura

Torrent garanteix compromís d'ERC amb la república,

Torrent garanteix compromís d'ERC amb la república, "disposats a jugar-nos-ho tot"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va demanar ahir la “complicitat” de Nacions Unides i d’altres organismes internacionals per trobar una solució política a la situació a Catalunya i defensar els drets com a diputat de l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez. Després de reunir-se amb membres de l’Alt Comissariat per als Drets Humans de l’ONU a la ciutat suïssa de Ginebra, entre els quals la directora delegada de l’entitat, Mona Rishmawi. Torrent va reafirmar la “voluntat de generar un marc que permeti la resolució política d’un conflicte polític”.

El màxim representant de la Cambra catalana també va insistir que l’Estat espanyol està “vulnerant drets i llibertats” i va insistir que farà “tot el que faci falta” per defensar els drets de “participació política del conjunt dels diputats” a l’entendre que aquesta és la millor manera de “defensar els drets polítics del conjunt de ciutadans”. Torrent també va posar el focus en el fet que la lluita dels independentistes no és “una qüestió d’independència sí o no, d’objectius polítics concrets, sinó de democràcia”.

D’altra banda, va mostrar la seua disconformitat amb esgotar els terminis per a la investidura, que s’ha de dur a terme abans del 22 de maig. “No hi ha cap pretensió, al contrari, d’esgotar els terminis”, va comentar, alhora que va descartar una repetició electoral ja que, segons el seu parer, “l’escenari d’eleccions no és en absolut desitjable a Catalunya”.

Així mateix, va tornar a assenyalar el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena i el Govern central com els causants del bloqueig en l’elecció del nou Govern. “A ells hem de demanar-los fins quan impediran que es pugui fer una investidura efectiva”, va manifestar Torrent.

Igualment, va assegurar que el candidat a la presidència continua sent Jordi Sànchez, número 2 de JxCat i tancat en presó provisional a Soto del Real des del 16 d’octubre. “Jo no tinc notícies que això hagi canviat”, va precisar. A més, va subratllar que si Sànchez encara no és president és perquè les autoritats espanyoles “s’han saltat les mesures cautelars sol·licitades pel comitè de Drets Humans de l’ONU”.

tracking