SEGRE

El Govern espanyol diu que no es van destinar fons públics a l'1-O, segons la informació "comptable"

Méndez de Vigo assegura que l’Executiu ha remès al jutge Llarena la documentació perquè determini "la versemblança de les dades"

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo.

El Govern espanyol diu que no es van destinar fons públics a l'1-O, segons la informació "comptable"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat avui que la informació "comptable" de què disposa l’Executiu és que "cap euro" dels fons públics no s’ha destinat al referèndum de l’1-O, encara que li correspon al jutge Llarena determinar la "versemblança" d’aquestes dades i "decidir" si hi ha delicte.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha garantit que aquesta documentació es remetrà al jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena de manera "immediata" i serà ell qui s’encarregui de "veure la versemblança d’aquesta informació comptable i la seua qualificació jurídica", juntament amb la informació que tingui de la Guàrdia Civil.

Llarena va demanar aquesta setmana per escrit a Montoro que expliqui "com més aviat millor" per què considera que no es van utilitzar diners públics per al referèndum independentista del dia 1 d’octubre de 2017 a Catalunya.

Méndez de Vigo ha manifestat que "no hi ha cap discrepància" referent a això i ha reiterat l’afirmació de Montoro que no es van destinar fons públics al referèndum declarat il·legal pel TC.

A més, ha emmarcat l’ús d’aquestes declaracions per les defenses dels imputats pel procés, en el qual "utilitzen tots els mitjans al seu abast per defensar la seua posició, això és legítim". Ha recordat que el Govern va recórrer pels 5 milions d’euros que els pressupostos de la Generalitat destinaven al referèndum de l’1-O, que va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional, i a partir d’allà tots els comptes de l’Executiu català "han estat intervinguts".

Ara haurà de ser el jutge Llarena que, amb la informació que li enviarà el Govern, es faci una idea del que hi ha hagut i el qualificarà jurídicament, després d’haver considerat que hi ha malversació de fons públics, per a la qual cosa "tindrà tota l’ajuda i la col·laboració" de la informació de la qual disposa el Govern.

tracking