SEGRE

CONFLICTE CATALáN

El Govern suma dos cessaments més en el seu control de la Generalitat després del 155

La Generalitat s’uneix a la demanda contra l’expresident Artur Mas per destinar fons públics al 9N

El Govern suma dos cessaments més en el seu control de la Generalitat després del 155

El Govern suma dos cessaments més en el seu control de la Generalitat després del 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha sumat aquest divendres dos cessaments més d’alts càrrecs en el marc de l’aplicació de l’article 155 pel qual va intervenir, fa ja gairebé sis mesos, la Generalitat, que s’uneix ara a la demanda contra l’expresident Artur Mas per destinar fons públics al 9N.

Mentre continua la polèmica entorn del possible ús de fons públics en el referèndum il·legal de l’1-O, el Govern català s’adhereix a aquesta demanda, en la qual es demana al Tribunal de Comptes que condemni a Mas a tornar els 5,2 milions d’euros que va costar la consulta anterior, "d’acord amb els responsables del Govern espanyol que tutelen la Generalitat".

Així ho ha explicat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, qui també ha estat l’encarregat d’aclarir que el cessament de Marina Borrell com a directora de Relacions Exteriors de la Generalitat i d’Agustí Colomines com a director de l’Escola de l’Administració Pública va ser per incomplir ordres i per actuacions que "trenquen la convivència".

Els dos cessaments materialitzats avui pel Consell de Ministres segueixen als 260 ja produïts fins el mes passat, en complir-se els 120 dies d’aplicació de l’article 155.

El PDeCAT ja ha anunciat que preguntarà el Govern en el Senat per aquestes destitucions, després de considerar que l’Executiu i el Ministeri d’Exteriors mostren amb elles que governen "des de la ira".

Millo ha explicat que, en el cas de Borrell, la destitució s’explica "per pèrdua de confiança", després de la participació de l’exconseller Lluís Puig en un acte de l’oficina de la Generalitat a Brussel·les, quan, ha recalcat, "tenia la instrucció que no accedissin a la delegació els fugits de la justícia".

El cessament de Colomines es justifica per haver protagonitzat actuacions "destinades a trencar els fonaments de la convivència" amb "falta de respecte permanent" i "insults a periodistes, diputats i a l’Estat espanyol".

En concret, Colomines va escriure fa uns dies a Twitter; "Estem en guerra", en un missatge en el que instava a prendre la iniciativa en lloc de llepar-se les ferides.

tracking