SEGRE

PANORAMA

La directora d’Exteriors, cessada per un acte a Bèlgica

Lluís Puig va intervenir en la delegació del Govern || També relleva el director de l’Escola d’Administració Pública

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres aprovarà avui el cessament de la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Marina Borrell, després de la intervenció de l’exconseller de Cultura, Lluís Puig, en un acte en la delegació del Govern a Brussel·les.

Fonts de l’Executiu central van confirmar el cessament de Borrell, així com el d’Agustí Colomines, director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, tant una decisió com l’altra preses pel Govern en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, va considerar hores abans de conèixer-se aquestes destitucions que la intervenció de Puig a la seu oficial de la Generalitat a Brussel·les “va ser un incident desagradable” per la qual cosa l’Executiu prendria mesures a la reunió del Consell de Ministres.

Puig va intervenir en un acte per celebrar el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo, en el qual va remarcar que “des de la cultura, particularment, i com a ciutadà lliure davant de la justícia europea és un plaer ser aquí”, recordant que el juliol passat va firmar, com a conseller, els actes de commemoració del centenari de Pedrolo.

“Les urnes, la llibertat i la democràcia no seran enterrades”L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va defensar ahir en el seu compte de Twitter el resultat de les eleccions del 21 de desembre i el procés independentista, i va assegurar que “les urnes, la llibertat i la democràcia mai més tornaran a ser enterrades a Catalunya”. Per la seua part, el diputat d’ERC al Parlament de Catalunya Ernest Maragall va insistir en un debat d’investidura de màxima “urgència” i va rebutjar valorar la idoneïtat que JxCat pugui proposar com a candidat a la Generalitat Carles Puigdemont.

tracking