SEGRE

PANORAMA

Valls creu que la Justícia alemanya està obligada a entregar Puigdemont

La FAES d’Aznar reclama un 155 “llarg”

Ana Pastor, al costat de l’exdirigent gal Manuel Valls i Soraya Sáenz de Santamaría.

Ana Pastor, al costat de l’exdirigent gal Manuel Valls i Soraya Sáenz de Santamaría.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exprimer ministre francès Manuel Valls va assegurar ahir que la justícia alemanya no té cap altra “solució” que entregar a Espanya l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont perquè sigui jutjat pels tribunals espanyols.

Encara que va dir que no es “ficava en el tema de la rebel·lió”, va indicar que s’ha de tractar aquest “problema de Puigdemont” des del “respecte a l’Estat de Dret espanyol i al que avui demana la justícia espanyola”.

“Espanya sense Catalunya i Catalunya sense Espanya, això no té sentit”, va manifestar el polític francès

“El projecte independentista és un cul-de-sac. No hi ha possibilitat de trencar la unitat d’Espanya. I Europa ha de respectar l’Estat espanyol”, va declarar Valls durant una conferència col·loqui, un acte que va presentar la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.

Valls va admetre que el “desafiament” a Catalunya no és només un “desafiament” per a Espanya sinó també per a Europa. “Espanya sense Catalunya i Catalunya sense Espanya, això no té sentit”, va manifestar, per afegir que “avui els dirigents separatistes s’han tornat antieuropeus”.

Per la seua part, la vicepresidenta del Govern central va assenyalar que avui les democràcies europees tenen grans reptes i enfronten “grans dilemes” com la lluita entre “la raó” i el “sentiment”.

En aquest sentit, Santamaría va dir que en l’actualitat transiten per un camí d’“emocionalismes exacerbats” en els quals els dictats de la raó semblen “arguments de segona fila”.

Mentrestant, La fundació FAES, el think tank que dirigeix l’expresident José María Aznar, va demanar al Govern de Mariano Rajoy, al PSOE i a Ciutadans que reflexionin sobre la convivència d’un article 155 de la Constitució espanyola “llarg” després de la decisió del tribunal alemany sobre Puigdemont que, segons el seu parer, ha posat de manifest la “desnaturalització” de l’euroordre.

tracking