SEGRE

PARTITS

Munté recorda que va ser rebutjat pel seu partit

Considera "sorprenent" que Ciudadanos pugui tenir com a candidat a l’alcaldia a l’exprimer ministre francès

Munté recorda que va ser rebutjat pel seu partit

Munté recorda que va ser rebutjat pel seu partitEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona Neus Munté ha advertit, sobre la possibilitat de què l’exprimer ministre francès Manuel Valls sigui l’alcaldable de Ciudadanos, que desconeix la realitat de Barcelona i que va ser rebutjat pel seu propi partit, el Partido Socialista Francés.

En unes declaracions realitzades a l’envelat que el PDeCat ha muntat a la plaça Molina, Neus Munté ha considerat "sorprenent" que Ciudadanos pugui tenir com a candidat a l’alcaldia a l’exprimer ministre francès Manuel Valls.

Resulta sorprenent, ha afirmat, perquè "un candidat a l’alcaldia ha de sentir la ciutat de Barcelona com a seua, i una persona que fa molts anys que no viu en ella no pot conèixer la seua realitat i el que preocupa els ciutadans".

"No pot connectar des de París amb les necessitats dels barcelonins", ha subratllat Munté abans de recordar que Valls "és una persona que no l’ha volgut com a candidat el seu propi partit, el PSF, ni tampoc els ciutadans perquè van perdre les eleccions".

Segons Munté, que Ciudadanos pugui tenir un candidat com aquest "diu molt del tipus de connexió que aquest partit manté amb els barcelonins".

Sobre un altre dels possibles candidats, Jordi Graupera, Munté ha considerat que la seua proposta de primàries de les forces independentistes "és molt incompleta i hauria d’explicar què hi ha darrere d’ella, perquè de primàries alguns partits ja estem fent ara mateix".

L’altre candidat, precisament, de les primàries del PDeCat a la ciutat de Barcelona, Carles Agustí, també s’ha referit a Valls, i ha dit recordar-ho de quan fa alguns anys van coincidir en una travessia amb barques per Cadaqués (Girona).

"No m’agradaria que ara estiguéssim en barques diferents, jo en la de la llibertat i ell en la de l’odi, perquè un projecte com el que li estan proposant no quadra per a res ideològicament amb el del PSF", ha assenyalat.

"Jo crec que l’estan portant per un camí que ell desconeix, i això ja el vam veure quan li van convèncer per participar en manifestacions en les quals hi havia formacions de l’extrema dreta", ha afegit Carles Agustí.

Sobre les eleccions municipals, ha defensat que els grans temes de ciutat, com són el posicionament respecte als Pressupostos o qüestions com la dels tramvies, siguin decidides directament pels associats del PDeCat.

Respecte a Graupera, ha dit coincidir amb ell en la necessitat d’una candidatura transversal independentista.

tracking