SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Veuen delicte de malversació a la Ciutat de la Justícia

La Fiscalia General de l’Estat dóna trasllat a Anticorrupció || La URJC cessa el director de seguretat després del robatori d’un portàtil

Foto d’arxiu de la construcció de la Ciutat de la Justícia.

Foto d’arxiu de la construcció de la Ciutat de la Justícia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia General de l’Estat va traslladar ahir a la Fiscalia Anticorrupció la denúncia presentada per la comunitat de Madrid sobre possibles irregularitats a la Ciutat de la Justícia de Madrid, a l’apreciar possibles delictes de malversació i prevaricació. La denúncia conté un informe de la Cambra de Comptes de la Comunitat madrilenya, en el qual es posa de manifest la inversió de noranta milions destinats a la construcció de la urbanització i els edificis, dels quals només se’n va acabar un i no pot ser utilitzat.

La denúncia contra el projecte, dissenyat durant el mandat de l’expresidenta de Madrid Esperanza Aguirre, va ser presentada ahir pel conseller de Presidència, Justícia i Representació de la Comunitat Autònoma de Madrid, Ángel Garrido, en plena polèmica pel màster de Cristina Cifuentes. En aquest sentit, Garrido va defensar que no existeix relació entre els dos casos i va incidir que l’Executiu no actua amb interessos partidistes.

El Govern d’Aguirre va invertir noranta milions d’euros en uns edificis que no s’han construït

Per la seua part, el portaveu de Ciutadans a l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, va ironitzar que a la presidenta de Madrid li ha vingut “pressa” abans de finalitzar el seu mandat, portant a la Fiscalia les “irregularitats” de la Ciutat de la Justícia.

En un altre ordre de coses, la Universitat Rei Joan Carles (URJC) va cessar ahir el director de seguretat del centre, després de conèixer-se que l’ordinador portàtil de la secretària general, María Pilar Charro, havia estat robat el dia abans que saltés la polèmica pel màster de la presidenta madrilenya. Fonts de la institució van explicar que la Gerència de l’URJC va procedir a la destitució al considerar-ho el màxim responsable de la seguretat, que a més és l’encarregat de la redacció i custòdia de les actes dels òrgans col·legiats del centre. A més, la universitat va obrir un expedient a l’exgerent del centre, María Teresa Sánchez Magdaleno, en el marc de la investigació per presumptes irregularitats respecte al màster. Divendres passat, el director Enrique Álvarez Conde va ser destituït.

tracking