SEGRE

REGNE UNIT POLÈMICA

Identifiquen els sospitosos de la intoxicació de Skripal

La filla va rebre l’alta la setmana passada || Les autoritats britàniques adverteixen de zones de Salisbury contaminades

Imatge de la zona on van ser enverinats els Skripal.

Imatge de la zona on van ser enverinats els Skripal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia britànica i els serveis d’intel·ligència del país haurien identificat alguns sospitosos “clau” de l’enverinament a l’exespia Serguei Skripal i la seua filla Iúlia, segons va publicar ahir el diari britànic The Telegraph. D’acord amb aquest diari, els experts antiterroristes creuen que aquestes “persones d’interès” ja han tornat a Rússia i consideren que la investigació, que s’espera que es demori durant molts mesos, ha aconseguit un “important avanç”.

Segons el diari, les autoritats van utilitzar el registre de passatgers que van viatjar al mateix avió que Iúlia Skripal al Regne Unit procedents de Rússia un dia abans de l’atac, que es va produir a la localitat anglesa de Salisbury el passat 4 de març, per identificar els possibles culpables. A més, els agents van analitzar les empremtes trobades a Salisbury, així com el registre de les càmeres de seguretat de la ciutat. Ahir, fonts del ministeri britànic de Medi Ambient, Alimentació i Assumptes Rurals (Defra, per les sigles l’anglès) van advertir que diversos punts de Salisbury podrien estar contaminats amb l’agent nerviós, de tipus Novichok, amb el qual van ser enverinats els Skripal i van començar les tasques de descontaminació. L’exagent rus Serguei Skripal, de seixanta-sis anys, i la seua filla Iúlia, de trenta-tres, van resultar enverinats el dia 4 de març a Salisbury, un atac que, segons el Govern del Regne Unit, va ser orquestrat directament pel president rus, Vladímir Putin. Rússia ha negat en tot moment la seua implicació en el cas, mentre que els aliats del Regne Unit han donat suport a la tesi del Govern de la primera ministra britànica, Theresa May.

Els sospitosos possiblement siguin fora del país, segons les autoritats

Aquest succés ha disparat les tensions entre els dos territoris, amb l’expulsió de centenars de diplomàtics i continus encreuaments d’acusacions. Iúlia Skripal va rebre l’alta hospitalària la setmana passada i es troba en “un lloc segur” no especificat que li ha proporcionat l’Executiu britànic. El seu pare continua ingressat.

tracking