SEGRE

PAÍS BASC TERRORISME

Insten ETA a demanar perdó a totes les víctimes

El lehendakari exigeix una declaració “reparadora” i el PP rebutja les disculpes || Otegi acusa el PNB de falta de mires

Manifestació a Bilbao en favor dels drets dels presos.

Manifestació a Bilbao en favor dels drets dels presos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lehendakari, Iñigo Urkullu, va instar ahir ETA a anunciar la seua desaparició amb una declaració “clara, sòbria i amb intenció reparadora” en la qual reconegui “la injustícia de l’immens dolor que va provocar” i que tingui present “totes les víctimes”.

L’endemà del comunicat en el qual la banda terrorista admetia el dany causat, responsables del Govern i de diferents partits van tornar a censurar que ETA hagi demanat només perdó a aquelles víctimes que no van tenir participació “directa en el conflicte”. “En el moment de la seua desaparició, espero que pensin en totes les víctimes que han provocat. Si pensen en totes les víctimes, la declaració hauria de ser clara, sòbria i amb intenció reparadora, capaç de reconèixer la injustícia de l’immens dolor que va provocar”, va emfatitzar Urkullu.

Per la seua part, el coordinador general d’EHBildu, Arnaldo Otegi, va opinar que al PNB li ha faltat “altesa de mires” davant de la declaració de la banda terrorista, “instal·lat en aquesta dinàmica estèril de posar la pilota sempre a la mateixa teulada, mentre negocien pressupostos amb el govern del Partit Popular”.

El president del PP basc, Alfonso Alonso, va afirmar que no es pot permetre a ETA que “dicti el futur” i va rebutjar el seu “repugnant comunicat”, fruit d’una “ment criminal i psicòpata”.

tracking