SEGRE

TRIBUNALS

Montoro donarà "explicacions detallades" a Llarena sobre l’1-O

Catalá explica que Hisenda té un mecanisme de control rigorós dels comptes i la tresoreria de la Generalitat

Montoro donarà

Montoro donarà "explicacions detallades" a Llarena sobre l'1-OEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, assegura que el titular d’Hisenda, Cristóbal Montoro, donarà "explicacions detallades" al jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena sobre els diners del referèndum independentista de l’1 d’octubre a Catalunya.

Catalá explica en una entrevista a La Razón que el Ministeri d’Hisenda té un mecanisme de control rigorós dels comptes i la tresoreria de la Generalitat i creu que Montoro es referia a això quan va assegurar que no s’havien gastat diners públics en l’organització de l’1-O, perquè "aquest sistema està garantint que no es desviïn fons".

"Una altra cosa és -afegeix- si abans que el Ministeri d’Hisenda posés aquest sistema s’han pogut desviar fons de manera il·lícita i és el que investiga un jutge".

El titular de Justícia confessa a més en l’entrevista que va sentir "frustració" quan les autoritats alemanyes van denegar l’extradició a Espanya de l’expresident català Carles Puigdemont.

"No el vaig entendre", assenyala Catalá, que, no obstant això, espera que Alemanya atengui finalment els requeriments del Tribunal Suprem i l’entregui.

Es mostra convençut que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya ha servit per restablir la normalitat democràtica i adverteix que amb "dianes" els jutges no canviaran de criteri.

"Els qui creuen que amenaçant, coaccionant, fent escarnis o pintades als habitatges dels jutges canviaran de criteri, s’equivoquen, no torçaran el braç de poder judicial independent que tenim", assegura.

Reitera, d’altra banda, el compromís del Govern amb les víctimes d’ETA sobre que no hi haurà cap tipus de negociació ni benefici per als presos de la banda terrorista, mentre que sobre la pressenti madrilenya, Cristina Cifuentes, diu que li mereix "tota la credibilitat".

tracking