SEGRE

CIÈNCIA

El cervell humà s'actualitza per acostumar-se a l'inesperat

Allibera dopamina per acostumar-se al canvi

Imatge d'arxiu del cervell humà

Imatge d'arxiu del cervell humàEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan el cervell humà rep una informació inesperada allibera dopamina per acostumar-se al canvi i actualitzar la informació al cervell, segons un estudi publicat a la revista de divulgació científica Nature.

L’informe, dut a terme per la Universitat de Northwestern (EUA), revela que quan el cervell rep una informació diferent de les seues expectatives habituals es produeix una espècie d’error. "Això passa constantment en les nostres vides", va destacar Thorsten Kahnt, professor de neurologia a Northwestern i participant en l’estudi.

Un exemple d’això seria el que el propi Kahnt relata, quan estant a l’institut, es va trobar amb un amic que solia portar elpèl llarg i arrissat i, en quedar, va resultar que se l’havia rapat. "El meu cervell el va processar com un error. És llavors quan l’escorça orbitofrontal del cervell actualitza la informació, així saps el que has d’esperar demà", va recordar el professor.

Kahnt va assenyalar que aquests errors estan relacionats amb la dopamina, ja que, segons l’investigador, aquest neurotransmissor és alliberat quan l’escorça orbitofrontal actualitza la informació.

Per desenvolupar aquesta investigació, els científics van mostrar diferents menjars a un grup de participants famolencs.

Primer, els van acostumar a un tipus d’olor, per exemple, patates, per després canviar l’olor d’aquest aliment, confonent-lo amb el d’un altre, com, per exemple, caramel.

D’aquesta manera, quan es va exposar una patata amb olor de caramel a un dels participants, l’activitat cerebral d’aquests es va incrementar.

tracking