SEGRE

TERRORISME DISSOLUCIÓ

ETA prepara la darrera funció després de 800 assassinats

Avui es donaran a conèixer els detalls de l’acte on anunciarà la seua dissolució || Reclamen l’acostament dels presos

Bilbao va sortir dissabte per demanar l’acostament de presos.

Bilbao va sortir dissabte per demanar l’acostament de presos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització terrorista ETA afronta, després de la declaració de reconeixement del mal causat, la seua última funció, el punt final definitiu a gairebé seixanta anys de trajectòria en la qual ha deixat un negre llegat de més de 800 persones assassinades.

Avui, en un hotel del centre de la localitat bascofrancesa de Baiona, es donaran a conèixer els primers detalls de l’última escenificació d’una ETA que, per a la majoria dels bascos, va deixar d’existir el 20 d’octubre del 2011, quan va anunciar que no tornaria a matar.

A l’Hotel Le Bayonne compareixeran membres de l’anomenat Grup Internacional de Contacte (GIC), l’associació bascofrancesa Bake Bidea i el Foro Social Permanente, que explicaran els detalls d’un “acte internacional” que se celebrarà, a la capital labortana previsiblement el dia 4 de maig, un dia abans que ETA oficialitzi definitivament la decisió de posar punt final a la seua existència.

Així mateix, milers de persones van secundar dissabte una manifestació pels drets dels presos d’ETA celebrada a Bilbao, organitzada per la iniciativa “Kalera, kalera”. L’exreclús Antton López Ruiz Kubati va demanar al Govern espanyol que permeti als presos d’ETA seguir la línia de la legislació ordinària i que se’ls deixi d’aplicar el primer grau penitenciari, el més restrictiu.

tracking