SEGRE

Iceta lamenta un Sant Jordi amb la Generalitat "intervinguda" i urgeix a formar Govern

Miquel Iceta al costat de la portaveu parlamentària del PSC Eva Granados.

Iceta lamenta un Sant Jordi amb la Generalitat "intervinguda" i urgeix a formar GovernEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat aquest dilluns que la festivitat de Sant Jordi a Catalunya se celebri amb les institucions catalanes "intervingudes" pel Govern central, pel que ha apressat a formar un Govern, evitar noves eleccions i "normalitzar" la situació política.

En declaracions durant la seua visita a l’expositor del PSC situat a La Rambla de Catalunya, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Iceta ha considerat que la d’avui és "la millor de les festes, un dia de llibres, cultura, roses, amistat i amor. Vull desitjar tots els catalans que passin una bona diada i en gaudeixin a fons". Però alhora ha dit "lamentar" que "les institucions catalanes encara estan intervingudes pel Govern d’Espanya", pel que "només depèn de la nostra capacitat col·lectiva per dotar al país d’un Govern a partir dels resultats de les eleccions, desitgem que sigui bé aviat".

Sobretot per evitar que, en cas de no formar-se executiu, en quatre setmanes es procedeixi a la convocatòria automàtica d’eleccions. "No és el nostre desig, creiem que no és bo per al país i esperem que en el període que encara resta es pugui normalitzar la situació política, puguem aixecar la vigència de l’article 155 i tenir un govern i una oposició que treballin pel bé del país".

Iceta, acompanyat de dirigents socialistes com Salvador Illa, Jaume Collboni, Eva Granados, Carmen Andrés o Joan Francesc Marco, s’ha mostrat favorable al "diàleg" i ha advertit de què "tot el que el digui sincerament i estigui disposat a cedir, perquè no hi ha diàleg sense cessió, benvingut", en al·lusió a Carles Puigdemont.

Preguntat sobre intents de politització de la festivitat catalana, Iceta ha opinat que Sant Jordi "és tan potent que totes les reivindicacions tene cabuda i, al final, el que queden són els llibres i les roses, que és el que ens uneix a tots."

I sobre el fet que la policia requisés samarretes i símbols grocs o independentistes durant la final de Copa del Rei de futbol que va guanyar el FC Barcelona, el líder del PSC ha recordat que "la llibertat d’expressió ho empara tot i sempre que hi hagi respecte a les opinions diferents, ningú no pot posar limitis a la llibertat". "Tothom s’ha de poder expressar amb total llibertat i a tota hora. L’únic límit és respecte a la llibertat dels altres", ha insistit Iceta.

Per la seua part, el secretari d’Organització del PSC, Salvadó Illa, ha estat preguntat sobre el fet que hagi denunciat aquest matí que al seu domicili particular hagin aparegut pintades contra el PSC, el que denunciarà davant dels Mossos d’Esquadra. "Aquest bast intent d’intimidació no afectarà en res el posicionament polític del PSC. I els qui creguin que pintant les nostres seus o domicilis particulars ens callaran o ens faran canviar d’opinió, van molt equivocats", ha sentenciat Illa.

tracking