SEGRE

PARTITS RENOVACIÓ

L'SPD alemany tria de líder l'enèrgica Andrea Nahles

La primera dona a ocupar la presidència en 154 anys || La successora de Schultz aconsegueix el 66% dels vots dels delegats

Andrea Nahles saluda els seus correligionaris de l’SPD després de sortir elegida presidenta del partit.

Andrea Nahles saluda els seus correligionaris de l’SPD després de sortir elegida presidenta del partit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (SPD) va elegir ahir com a nova presidenta l’enèrgica Andrea Nahles, la primera dona que dirigirà el partit més antic d’Alemanya, la qual cosa consolida el domini femení al capdavant de les formacions parlamentàries del país. Un 66 per cent dels més de 631 delegats del congrés extraordinari de l’SPD a Wiesbaden (oest del país) va recolzar la candidatura de Nahles, que havia estat designada per al càrrec per la cúpula del partit i es va convertir així en successora de Martin Schulz.

La seua elecció es produeix al cap d’un mes que, després de llargues negociacions i contra la ferma oposició d’alguns corrents interns, el Partit Socialdemòcrata recolzés integrar una nova gran coalició de Govern amb el bloc conservador de la cancellera Angela Merkel.

Schulz va renunciar al febrer la presidència del partit al mig de forts pressions internes, en un partit amb 154 anys d’història i necessitat d’urgent de renovació per fer front a la caiguda de suport de l’electorat que pateix des de fa dos dècades. Andrea Nahles, antiga líder de les Joventuts Socialdemòcrates, va prometre posar en marxa un procés de renovació del partit, que va patir una desfeta històrica en les eleccions del 24 de setembre.

tracking