SEGRE

SUCCESSOS INTERNACIONAL

Almenys nou morts per un atropellament a Toronto

Una furgoneta va pujar a la vorera d’un dels principals carrers || Fins a setze persones resulten ferides i dos, crítics

El dispositiu que es va desplegar per l’atropellament a Toronto, on van morir almenys nou persones.

El dispositiu que es va desplegar per l’atropellament a Toronto, on van morir almenys nou persones.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys nou persones van morir ahir a Toronto quan una furgoneta va pujar a la vorera d’un dels principals carrers de la ciutat, va atropellar un grup de vianants i el conductor va fugir, segons va informar la policia. A més, setze persones van resultar ferides, va assegurar un portaveu policial sobre l’incident, que es va produir a les 13.30 hora local (17.30 GMT) i al cap de mitja hora van detenir el conductor de la furgoneta. Al tancament d’aquesta edició es desconeixia la naturalesa de l’incident i les motivacions del responsable. Dels ferits, dos es trobaven en condició crítica i dos més, greus.

L’alcalde de Toronto, John Tory, va recomanar als comerços situats als voltants del lloc on es va produir l’accident que tanquessin i al públic que evités el lloc per facilitar la investigació policial. Ni Tory ni la Policia de Toronto van assenyalar si l’atropellament va ser un accident o una acció premeditada.

Ministres del G7 debaten a la ciutat mesures antiterroristes i contra l’extremisme jihadista

El succés va tenir lloc just quan els ministres d’Afers Exteriors i Seguretat del G7 estan reunits a Toronto per tractar, entre altres temes, mesures antiterroristes i contra l’extremisme jihadista. El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va assenyalar des d’Ottawa que els seus pensaments “estan amb tots els afectats pel terrible incident”. “Gràcies als equips d’emergència treballant al lloc, estem vigilant la situació”, va afegir Trudeau. El ministre de Seguretat Pública, Ralph Goodale, es va negar a especular si l’incident és un atemptat com els que s’han viscut en diverses ciutats europees durant els últims mesos però va assenyalar que el país manté el nivell d’amenaça que existia abans de l’atropellament massiu.

D’altra banda, la policia de Nova York va assegurar que han reforçat les mesures de seguretat com a mesura de precaució després de l’incident a Toronto.

tracking